Vi träffades först i klubbstugan och tittade på första halvleken av matchen Hammarby-AIK på storbildsteven.
Magnus Lindmark, marknadsansvarig i GIF Fotboll, hälsade alla välkomna och presenterade planerna för det kommande året. GIF lyckades väldigt bra på vårsäsongen men hösten har varit tyngre. Glädjande nog fick vi uppleva höstens bästa GIF-match där man inte bara vann själva matchen med 2-1 utan också hade mest bollinnehav, i båda halvlekarna!
Det känns skönt för alla som stöttar laget att det blir en bra avstamp inför nästa år!
GIF:s resa till elitnivå kan illustreras med hur sponsorintäkterna ökat från ca 2 miljoner till årets över 8 miljoner kronor!
Antalet företag har ökat, från drygt 100 företag 2003 till nuvarande 750 företag! Av dem är ca 500 medlemmar i 1882-klubben, som man skulle kunna kalla partnerskapets grundskola!
Det är viktigt att intäkterna ökar för att GIF skall kunna bibehålla nuvarande nivå på verksamheten. Överskott från spelarförsäljningarna är tänkta att användas för att investera i nya spelare, men just nu får den kassan också bidra till driften.
- Det finns både utrymme för fler sponsorer och för att de befintliga skall satsa lite mer på samarbetet, sa Magnus. Vi är öppna för förslag och man kan till exempel stödja en viss spelare som man kan samarbeta med i olika sammanhang på kundträffar och personalmöten mm.
En företagsaktivitet är företagsfotbollen på Strömvallen på fredagsmorgnarna. 10 – 20 personer samlas för att först spela fotboll och sedan äta frukost.
- Det ger många nyttiga kontakter för dem som deltar, sa Magnus.
Publikmässigt har det gått bättre för GIF i år. Man har ökat publiken med 20 procent jämfört med förra året. Det är den tredje största ökningen bland årets allsvenskar.
Magnus Lindmarks tips till hur man skall få mesta nytta av sitt engagemang:
+ var aktiv i samarbetet
+ hitta kopplingar till din egen verksamhet
+ sätt upp mål för samarbetet
I mellandagarna planerar GIF att ordna cupfotboll i Andersbergshallen. Den som är intresserad av att sätta sitt namn på cupen är välkommen att höra av sig till Magnus Lindmark.
Ny arena är ett måste för att vi skall kunna njuta av allsvensk fotboll under kommande år. Fotbollförbundet förbereder nya regler och krav på arenorna och Strömvallen klarar inte det i nuläget!
Preliminärt blir det 2010 premiär redan den 14 mars. Fotbolls-VM gör att det blir ett intensivt spelprogram. VM spelas 11/6 till 11/7 men FIFA kräver att de nationella elitserierna gör uppehåll även 30 dagar före för att landslagen skall kunna samla sina spelare. I nuläget finns det bara en spelare i allsvenskan som är aktuell, Göteborgs danske målvakt, Kim Christensen!
GIF:s assisterande tränare Tomas Andersson berättade avslutningsvis hur laget laddat till matchen. Och laddningen var det tydligen inget fel på!
Träffen avslutades med en gemensam och smakfull buffé som Heartbreak Hotel svarade för.