Jämför man det med Gävles befolkning så skulle det motsvara en investering på 1,5 miljarder så visst är det en rejäl satsning man gjort. Folket hade gått man ur huse och en stor bidragande orsak till detta var naturligtvis att Prins Daniel var hemma och invigningstalade.
Utan fusklapp och direkt från hjärtat betonade han vikten av utbildning, samt vännerna man får för livet under skolgången men passade också på att uppmuntra eleverna till att starta egna företag i framtiden.
Daniel är ju själv en fantastisk entreprenör då han startade och drev ett par av Stockholms mest uppskattade och exklusiva gym innan han träffade sin fru och livet tog sig som bekant en lite annorlunda inriktning.
Det värmde i många hjärtan då han berättade och berömde flera av Ockelbos entreprenörer genom åren. Från den legendariske Ockelbo-Lundgren som startade tillverkning av både båtar och snöskotrar, Wij Trädgårdars Lasse Krantz och Pernilla Hålen som med sitt assistansföretag sysselsätter 400 anställda, vilket drog till sig talets största applåder.
Han tog också upp vikten av engagemanget i näringslivet och lyfte fram Johan Stark och dennes stora engagemang i Ockelbo Basket som haft så stor betydelse för orten genom åren.

Min slutsats av denna manifestation är att alla behövs för att skapa det goda samhälle vi alla vill ha. Med en bra skola så har alla förutsättningar att bli precis vad man vill, oavsett var man bor. Man måste inte ha höga betyg för att lyckas här i livet. Det viktigaste är att göra så gott man kan samt uppskatta och ta tillvara på de möjligheter som finns.
Då kan man bli, om inte prins eller klubbdirektör i Brynäs IF, i alla fall få vänner för livet och ett arbete som man trivs med. Lycka till och kämpa på!

Joe Formgren
Gestrike Magasinet
2016-02-28

Mer om invigningen och bilder på:
http://www.gestrikemagasinet.se/articles/view/hela-ockelbo-pa-plats-nar-prins-daniel-invigde-perslundaskolan