För några veckor sedan anlände nykomlingarna Peter Malmrup och Sandra Caménisch från musikalerna Kristina från Duvemåla och Chess. De tillsammans med Tomas Bolme med fru Elisabeth är publikdragare. Ny i rollen som Maria ses Emma Andersson från Sandviken.
STÖD AV REGION GÄVLEBORG
Över 4000 personer kommer som turister till Gästrikland för att se Herrgårdslif.
- Det känns roligt att kunna visa att lustspelet lockar resenärer när Region Gävleborg, Sparbanksstiftelsen Nya och även Landstinget Gävleborg ger stöd till Herrgårdslif, säger eldsjälen Per-Ola Björklund, som även jobbar som producent.
För Högbo Bruk innebär Herrgårdslif en massa reklam, eftersom utskick gjorts till mängder av grupper och bussbolag runt om i Sverige. Även om de inte kommer i år så har folk fått upp ögonen för Högbo Bruk, som av många gästrikar ses som en riktig pärla att koppla av i.
ROLIGA FÖRESTÄLLNINGAR
Under tiden 6-23 juni ges Herrgårdslif vid 15 tillfällen. Stämningen vid repetitioner är lättsam och skämtsam. Så ska det ju vara vid ett lustspel, som ska locka till skratt, men även ge en historielektion, eftersom manuset är skrivet på mängder av intressanta fakta ur Gästriklands spännande historia.
- Hur det blir i framtiden med Herrgårdslif återstår att se. Det är inte säkert att det blir några fler föreställningar, så det gäller att passa på nu i juni. Den stora ensemblen med 30 personer gör sig redo att möta publiken både från när och fjärran. Totalt väntar cirka 6000 personer se lustspelet.