Nästa fas i utvecklingen av MINI fokuserar på den pågående expansionen av elektrisk mobilitet och att erbjuda nya möjligheter att uppleva den körglädje som kännetecknar varumärket MINI. Detta öppnar även upp för nya möjligheter för John Cooper Works-varumärket. Genom arbetet med framtidens fordonsarkitektur kommer exceptionell prestanda och genuin körglädje från MINI att finnas tillgänglig med såväl elektrisk drivlina som förbränningsmotor.

”Med MINI Electric har vi visat hur väl det går att kombinera varumärkets välkända körglädje med elektrifierad mobilitet”, säger Bernd Körber, chef över varumärket MINI.

”Nu är det dags att koppla samman vår passion för prestanda som präglar John Cooper Works-varumärket med elektromobilitet. Därför arbetar vi på att utveckla nya koncept för elektriska John Cooper Works-modeller.”

Det pågående arbetet med att utveckla MINI John Cooper Works Electric är ytterligare ett kvitto på vilken betydelse som elektrisk mobilitet har för den framtida riktningen. Målet är att på ett unik sätt förena hållbarhet, prestanda och passion.

”John Cooper Works-modellerna med konventionell förbränningsmotor kommer ha en viktig roll att spela även framöver, där vi ser till att adressera efterfrågan och behovet hos entusiaster av prestanda världen över,” säger Bernd Körber.

”Med vårt nya fokus på elektrisk prestanda så skapar vi samtidigt möjligheten att, mer än någonsin tidigare, polera den redan särskiljande profilen i John Cooper Works-varumärket.

För mer information, vänligen kontakta:
Carl Lindwall, informationschef BMW Group Sverige
@: carl.lindwall@bmw.se
T: +46 73 347 0683

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till www.presstjanst.se i samarbete med www.svenskpress.se.