Många matnyttiga föreläsare på matmässan Svenska Smaker
4/9, 2015 kl. 10:12Det blir ett välfyllt program med föreläsare på mat- och dryckesmässan ”Svenska Smaker” som går av stapeln vid Gasklockorna i Gävle nu i helgen 4-6 september.
Besökarna kommer bland annat att kunna lyssna på Ingela Broström från Länsmuseet som ger en inblick i länets historiska mat- och måltidsarv.
Kumar Thakuri Ram Sen som i en intervju berättar om sin resa från sherpa i Nepal till förstklassig grönsaksodlare i Ockelbo där han även blev årets företagare.
Dr Anette Jonsäll berättar om hur smak uppstår i gom och hjärna och kocken och matkreatören Hans-Erik Holmqvist styckar ett lamm på Pop-up scenen i Gasklockan där han även berättar om hur man bäst tillreder de olika bitarna.
– Vi på MatVärden är mycket nöjda med de föreläsare som är på plats och de kommer garanterat att ge alla besökare massor av matnyttig och bra kunskap kring både råvaror och närproducerad mat, hälsar Ylva.
Ladda ned fullständigt program med föreläsare här:
http://www.svenskpress.se/wwwdocs/_common_media/user_files/5/77.pdf
Bildtexter:
Ylva Olofsson & Linda Elverstig från MatVärden.
Kumar Thakuri Ram Sen, årets företagare i Ockelbo.
Mässan sker samtidigt som Å-draget pågår i Gävle. Förra året lockade Å-draget ca 10.000 besökare så det beräknas mycket folk i rörelse i Gävle under helgen.
Öppentider för mässan
Fredag 16:00- 20:00
Lördag 11:00-18:00
Söndag 11:00-16:00
Småstadliv show
Fredag kl. 20.00
Lördag kl. 18.00
Biljettpriser
Fredag 70:-
Dagsbiljett 100:-
Två dagars Fre-lör alt. Lör-sön 150:-
Hel helg 200:-
Provsmakningshäfte 100:-
http://www.tickster.com/sv/events/a59tcrg0809cjbl/2015-09-05/svenska-smaker
För mer information kontakta
Fredrik Cednert
Svenska Smaker
0704-718953
fredrik@svenskasmaker.nu
http://www.svenskasmaker.nu
http://www.facebook.com/svenskasmaker
https://instagram.com/svenskasmaker
0:- Fri för nedladdning.
Antal tecken i artikeln: 2576
Materialet får bara användas, helt eller delvis, efter godkännande av publicisten eller medverkande i text och foto.