Jon Anderzon, manusförfattare, Nils-Erik Falk avdelningschef SV och Melinda Ingemarsson, koreograf.

I Ljus & Mörker - en av Sveriges största musikaluppsättningar

31/10, 2012 kl. 08:27

Nu presenteras "I Ljus & Mörker" som kommer att bli en av Sveriges största musikaluppsättningar och engagera över 1000 personer bara på scen. Den nyskrivna stormusikalen, som speglar samhällets problem med förtryck och orättvisor, har premiär hösten 2013.

Uppsättningen, som är skriven av Jon Anderzon, kommer att behandla aktuella ämnen som fördomar, grupptillhörighet och vilken väg man väljer i livet - om det så är ljuset eller mörkret. Unikt för musikalen är att en stor del av den kommer att utspela sig på en bioduk.
– Det är många stora scener med hus som brinner och motorcyklar som kör iväg, berättar Jon. Det ligger alltså även mycket gediget filmarbete bakom föreställningen.

Jon, som har över 200 produktioner bakom sig, har tidigare arbetat med bland annat Carin Danielsdotter, en av Sveriges största utomhusmusikal genom tiderna. Han har även arbetat med musikaler som Annie och Joseph and the amazing technicolor dreamcoat. Nu är han konstnärlig ledare och manusförfattare för den nya stormusikalen med mångmiljonbudget.
– "I Ljus & Mörker" handlar mycket om hur vi behandlade varandra förr och hur vi behandlar varandra idag, berättar Jon. Från dåtidens häxbränning till hur man idag med ett enda Facebook-inlägg kan rasera en hel persons värld.

Som arrangör för musikalen står Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.
– Nu vill vi visa framfötterna som samhällsaktör, säger avdelningsschefen Nils-Erik Falk. Syftet med den stora föreställningen är att ge människor en chans till utveckling, att stärka sig själva och att upptäcka styrkan i att jobba tillsammans.

Flera av landets största skådespelare har redan visat ett starkt intresse av att medverka i musikalen och om två veckor börjar öppna auditions runtom i Gävleborgs län. Rollerna kommer sedan att sättas i mitten av december och de första repetitionerna beräknas börja i mitten av januari nästa år.För mer information, kontakta:

Jon Anderzon
SV Gävleborg
073-904 17 38
jon.anderzon@sv.se
http://www.iljusochmorker.se

Jon Anderzon

Jon Anderzon

SV Gävleborg

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2012-10-30

Om SV

SV hävdar alla människors lika värde och rättigheter. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng