Hyrmaskiner i Gävle AB, som verkar under namnet Tidermans Hyrmaskiner i Gävle och Dalarna, uppvaktades i slutet av förra året av Ramirent och nu är affären i hamn. Försäljningen är ett strategiskt viktigt steg i rätt riktning för Hyrmaskiners utveckling, både geografiskt, storleks- och sortimentmässigt.
– Våra kunder får nu ta del av ett större sortiment som spänner över ett större geografiskt område. Våra fem befintliga depåer i Gävle, Borlänge, Falun, Mora och Rättvik ökar, tillsammans med Ramirents depåer, den lokala närvaron för kunderna, säger vd:n för Hyrmaskiner i Gävle AB, Mikael Persson.
– Vi har hela tiden velat utveckla bolaget både lokalt och regionalt och det här borgar verkligen för ytterligare öppningar långt utanför de regionala gränserna. Vi kompletterar varandra väl i våra respektive produktlinjer och Ramirents värderingar stämmer väl överens med våra, säger Mikael Persson.

Ramirent AB har 63 kundcenter i hela Sverige, varav 14 i distrikt Nord. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Företaget ingår i den finska börsnoterade koncernen Ramirent Oyj, med huvudkontor i Helsingfors. Ur Ramirents perspektiv är förvärvet helt i linje med deras strategi att växa på utvalda marknader och Hyrmaskiners produktprofil kompletterar Ramirents sortiment och tjänsteutbud och ger också synergier i form av logistik- och inköpsfördelar.
– Med detta viktiga förvärv kommer Ramirent ännu närmare kunderna i mellersta Sverige och jag hälsar Hyrmaskiner i Gävle AB varmt välkommen till Ramirentfamiljen, säger Peter Dahlsten, vd Ramirent AB.

Hyrmaskiner i Gävle AB's ägare, Tommy Sarstedt, Mikael Persson och Jan Vikström kommer alla att bli kvar i företaget och ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen av Ramirent.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Mikael Persson, vd Hyrmaskiner i Gävle AB
Tel: 026-66 45 11, 070-895 17 41,
E-post:micke.persson@tidermans.com
Peter Dahlsten, vd Ramirent AB, telefon 031-57 84 32

___________________

Hyrmaskiner i Gävle AB är ett välrenommerat företag som grundades i Gävle 1993. Företaget har marknadens modernaste och bredaste utbud av hyrmaskiner anpassade för bygg- och anläggningsföretag, entreprenörer, industrin, verkstäder, statliga företag, kommuner, hantverkare, lantbrukare och konsumenter. Verksamheten har 40 anställda och omsätter ca 70 MSEK och är koncentrerad till fem kundcenter; Gävle, Borlänge, Falun, Mora och Rättvik med återuthyrare i Sälen, Hofors och Tierp.

____________________

Ramirent är ett av Nordens ledande maskinuthyrningsföretag som erbjuder maskiner, utrustning och servicetjänster till den professionella marknaden. Ramirent AB är ett helägt dotterbolag till finska Ramirent Oyj. Ramirentkoncernen omsätter cirka 4,6 Mdr SEK, varav den svenska verksamheten utgör en fjärdedel.