Detta är definitivt inte en positiv nyhet - snarare en smärtsam påminnelse om hur mycket vår köpkraft urholkats sedan vi valde att stå utanför euro-samarbetet.
Erinrar mig att vi kunde växlat in för under nio svenska kronor när vi hade chansen. Det skulle betyda att vi tappat ungefär 20 procent gentemot övriga EU-länder. Undrar om alla Nej-sägare fortfarande är lika entusiastiska över det "framgångsrika" kronförsvaret.

Favoritfloskeln till försvar av den här olyckliga situationen är att det gynnar exportföretagen men det är en sanning med stor modifikation då massor av komponenter i våra "svensktillverkade" produkter importeras.

Jag hade i och för sig gärna behållit den svenska kronan - men då måste vi vara i princip bäst i klassen inom alla områden, det som rör den svenska ekonomin som arbetsmarknadsfrågor, finanspolitik etc. Då skall vi inte heller bara jämföra oss med våra trögfotade vänner i Europa, som sitter nästan lika mycket gisslan med, i vissa fall, oproportionerligt starka fackliga organisationer och överdimensionerad offentlig sektor.

Nej, vårt förhållandevis lilla land (invånare som en mellanstor amerikansk eller kinesisk stad) är under ständig global konkurrens och aggressiva tillväxtmarknader har under lång tid framöver en stor konkurrensfördel som det kräver en hel del list och strategi att hävda sig mot.

Är det då så enkelt som att bara folkomrösta om euron så snart som möjligt då? Naturligtvis inte. Vi mästa göra vår hemläxa ordentligt först och min förhoppning är att man (om möjligt) snarast kraftsamlar över blockgränser inkluderat "arbetsmarknadens parter" och deklarerar samsynen i dessa frågor. Inte minst mot media som envisas med stolliga löpsedlar om "förlorarna" i detta välfärdsland så snart det skall tas ett politiskt beslut som är sunt för vår gemensamma ekonomi.

Vi kan bättre.