Det är två ambitiösa killar som satsat mycket på att få en bra start. Man har tänkt igenom hela konceptet, från logotyp och färg på bilen till marknadsföring och personalpolitik. Robban Pettersson på 4Sign har hjälpt dem att designa flyttbilen och Anders Wahlgren har utformat loggan. I den står det ”Est. 2008” (Est = established) vilket kan låta gammalmodigt, men man vill med det visa att företaget är med sin tid.
– Vi är nytänkande och vårt mål är att varje moment vi utför skall vara över kundens förväntan, förklarar Henrik.
Det är viktigt för dem att personalen också är med på att service till kunden är A och O. Henrik jobbar ute i verksamheten medan Peter skall jobba med administration och ekonomi.
Gefleborgs Flyttservice är medlemmar av Svenska Flyttföretagarförbundet (S3F), som har hårda krav på att alla papper är i ordning. Medlemskap i förbundet är en verifiering på att företaget följer de lagar och bestämmelser som finns för branschen, att skötseln av företaget är utan anmärkning samt att man arbetar aktivt med miljö- och kvalitetsfrågor. S3F utför kontinuerliga kontroller av medlemsföretagen för att kunna garantera att medlemmarna är seriösa. S3F arbetar kontinuerligt med utbildningar och med att förbättra arbetsmiljön för såväl personalen som företaget.
Både Henrik och Peter har erfarenhet som företagare, de har bland annat var för sig ägt Söders Tobak, och de är båda inriktade på att man måste jobba med kunden i fokus. Snabb service är A och O, från första kontakten med kostnadsförslag tills jobbet är klart.
– Det finns definitivt utrymme för fler flyttfirmor, särskilt om man satsar på service, säger Henrik.
Gefleborgs Flyttservice har investerat i tekniska hjälpmedel som gör att man även kan åta sig uppdrag med riktigt tunga lyft utan att personalen skall behöva riskera arbetsskador. Behöver man hjälp att skruva ihop möblerna? Eller hjälp med att köra bort de gamla möblerna eller att lyfta ut den gamla oljepannan ur källaren? Det är bara att ringa Henrik och Gefleborgs Flyttservice, så kommer de som ett skott.