Då Hans, förutom sina företag (han driver också industriserviceföretaget Semcab) även är engagerad i EIO (elteknikbranschens företagarorganisation) och Svenskt Näringsliv så var det förutom en stor personalskara och vänner med respektive flera långväga gäster som kommit för att ta del av kvällen i Konserthusets trivsamma lokaler.

Bland talarna framhöll Handelskammarens Anders Franck Hans initiativ att vilja och våga delta i samhällsdebatten och företagarfrågorna liksom Torsten Engwall (inte släkt även om många tror det) framhöll jubilarens beslutsamhet och envishet. En historia som fler än en talade om är den beryktade cykeltur Hans gjorde i maj i samband med Svenskt Näringslivs stämma i Malmö. Hans cyklade från Gävle ända till Malmö i stället för att ta tåget! Äventyret tog några dagar men gick över förväntan. Vi på Företagsbladet gratulerar energiknippet Hans Engvall med kollegor och personal och är övertygade om att det finns många mil av säkra eldragningar kvar att göra under de kommande 25 åren.

Mycket uppskattat var Hans initiativ att undanbe sig presenter och i stället starta ett stipendium mot mobbing, i första hand inom grundskolan. Till dags dato (2007-09-20) Är det samlade värdet mer än 50 000 kronor.

Vill ni också var med och medverka till stipendiet ”Mot Mobbing” kan ni sätta in ert bidrag på PG 19 26 73-2.
För mer information om stipendiet ring:
026-64 72 00 eller e-post: info@el-teknik.net

Text: Joe Formgren