Hur kommer vintern se ut i framtiden?

Det pratas alltmer om klimatet och de förändringar som sker till följd av hur vi människor använder vår planet. Förhoppningsvis innehåller framtiden också kalla vintrar, så att våra barn och barnbarn får möjlighet att dela samma upplevelser av vintern, som vi en gång gjorde.

Klädföretaget Reima, https://www.reima.com/se/c/winter , och organisationen Protect Our Winters har dragit igång ett projekt med syftet att uppmärksamma just värdet i de traditionella vinterlekarna som har format oss och vår barndom här hemma i Sverige och andra nordiska länder. Målet med denna kampanj är att få Unesco ( https://www.unesco.se/ ) att lägga till de traditionella snölekarna på sin världsarvslista.

Vad är egentligen en barnavinter utan snökojor och slott, pulka och stjärtlapp eller stora snögubbsprojekt?

Alla barn borde få chansen att leka i snön

Vår förhoppning är att alla barn, även i framtiden ska få chansen att leka i snön. Samtidigt ser vi också att andra intressen ta över; datorer, smartphones, surfplattor och tv-spel tar alltmer av barnens tid. Vi tror dock att barn med rätt förutsättningar: bra vinterkläder, roliga vinterleksaker och sportutrustning, kommer att vilja vara ute precis lika mycket som vi själva en gång ville.

Det är fortfarande något magiskt med vintern. När den första snön faller och ditt barn tittar ut genom fönstret finns det en glädje och livslust i ögonen. En vilja att bara slänga på sig vinterkläderna och rusa ut i snön, omedelbart! Det känslan vill vi ta vara på. Vi vill rekommendera dig som har barn att njuta lite extra, och inte ta någonting för givet. Fånga vintern, när den väl är här!
Företagare och privatpersoner är välkomna att stödjag POW i deras arbete med att rädda vår vinter.