Välkommen till Sveriges nya smarta tjänst för att publicera egna nyheter. Som användare av Yodo CMS för hemsidor och intranät eller presstjänsten SvenskPress.se publicerar ni era nyheter fritt här på Sveriges nya nyhetstjänst YodoNews

Utveckla företaget med ett bra styrelsearbete

19/9, 2019 kl. 15:40

Torsdagen den 19 september så bjöd Styrelseakademien Gävleborg med samarbetspartners och IT-företaget Nordlo i Gävle på en gemensam frukostträff.

Temat för dagen var hur man expanderar sitt bolag med drivkraft av ett bra styrelsearbete och Daniel Blomquist berättade mycket fängslande om sin resa som entreprenör och om erfarenheter att driva en verksamhet med och utan en ”riktig” styrelse.
– Mitt bolag skulle inte vara där det är idag utan ett bra professionellt styrelsearbete med externa ledamöter och ordförande, berättade Daniel.

Åhörarna fick höra om hur det var att starta ett företag tillsammans med sin pappa, Reidar Blomquist och att vara helt utan styrelseerfarenhet till att ta in sin förre chef Tom Widorson som sin första externa styrelsemedlem. Utifrån detta och den vidare utvecklingen av styrelsearbetet stärkte hela verksamheten vilket genererade över tid genererat både högre tillväxt och allt bättre resultat.

Han belyste därmed på vilka skillnader en riktig styrelse gör och visst är det en utmaning att ta in en extern ordförande i ett bolag som man äger och leder själv. Men helt klart har detta har påverkat resan från nystartat bolag till att idag vara lokal VD i en stor koncern som Nordlo. Ämnet var uppenbarligen mycket intressant och den efterföljande frågestunden blev betydligt längre än beräknat.
– Jag uppskattar verkligen diskussionerna under dagens frukostmöte om ledarskap och styrelsearbete som var både kreativa och utvecklande. Jag kan verkligen varmt rekommendera StyrelseAkademien Gävleborg till alla som är intresserad av ledning, styrelsearbete och vill utveckla sina verksamheter.

Denna artikel är publicerad på YodoNews via Yodo News.

Joe Formgren

Joe Formgren

Gestrike Media AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer