Kapitel 2

De tre faserna i vår övertygelse: Vår tro, ditt självbestämmande

Vi tror att alla människor har kunskapen och de vet exakt vad de behöver göra, men det är miljön runt omkring som förvirrar dem. Det är vad exakt så här som min wellness retreat handlar om, att skapa en miljö där du har friheten att uttrycka dig själv och vara i en miljö som gynnar dig snarare än som orsakar dig förvirring.

Vi som människor har tre tydliga faser av tillväxt eller lärande. Baserat på det har jag formulerat en trefasprocess för att ge dig den bästa miljön i mina program så att du kan växa som människa och ge dig själv möjlighet att bli medveten om vad och vem du är som individ.

Fas 1: Vi delar strategier och metoder, regler och förordningar, vi skapar vår "cirkel av säkerhet" baserat på våra behov, önskemål, värderingar och övertygelser, så att vi har det att falla tillbaka på i fall vi försvinner iväg och står utan gränser!

Fas 2: Här uppmuntrar vi dig att lämna din "komfortzone" och experimentera och komma tillbaka till oss med jämna mellanrum.

Fas 3: Din ”komfortzon” är endast en bild och inte längre en fysisk gräns. Vi uppmanar dig att endast komma tillbaka till oss om du tror att du tappat fotfästet. Annars väntar vi på att du ska höra av dig till oss ifall du tycker att det är svårt att komma vidare.
Syftet med våra program är att visa dig vikten av att ha gränser men också flytta dig till ett utrymme utan. Detta i hopp om att ge dig möjligheten att vara och bli mästare över ditt eget liv.

Här delar jag med mig av tre enkla tankeprocesser som du kan tillämpa.

1. En laserstråle är mer effektiv än en glödlampa när man vill ha riktning i livet.
Vi bombarderas med information varje minut om vad som är bra för oss och vad som är dåligt för oss, den nya dieten, hur viktigt det är att se bra ut och hur man kan få den perfekta kroppen, vad denna kändis gör, den senaste dieten som är vetenskapligt bevisat ... är du inte trött? Händer det inte att du stannar upp och tänker att det inte kan vara sant, att det inte kan vara så komplicerat? Tror du att du skulle hitta den bästa metoden för dig själv att leva om det enda du behöver göra är att ställa in ditt egna mindset att alltid leva så som är bäst för just dig.

Att använda en karta får dig att nå dina mål snabbare än att inte göra det. Och det gäller endast om du vet hur du ska använda den. Att använda din intuition där din hjärna är vältränad får dig att komma dit du vill med ett större syfte.

2.Keep things simple – När din inställning till livet är enkelt och att du är här för att leva livet fullt ut så kommer livet att tala till dig och beskriva enkelheten i att leva och formeln för att förbättra ditt liv är 1+1=2. Svårare än så är det inte. Om du vill lyckas i livet så bör du ha en plan A, B och C för ditt liv. Det kommer ge dig friheten men också få dig att leva livet på ett enkelt sätt.


3. Hälsa och lycka
För att vara i en miljö där du prioriterar din hälsa krävs det att du har ett engagemang för din fysiska och mentala kropp. Träning, meditation och massage kommer hjälpa dig att stanna i den zonen. Du läser säkert mycket information om hur du ska göra det men så länge inte detta blir en prioritet i ditt liv så kommer du inte lyckas att implementera all den kunskap som du har.
När din hälsa och lycka är prioriterad så är du tio gånger effektivare, dina idéer flödar, dina tankar är tydliga, ditt fokus är som laserstråle och din energianvändning är minimalt.
Frågan är hur länge du kommer låta dig vara i den här bubblan?
Eftersom du är omgiven av frekvenser som inte riktigt tilltalar hälsa och lycka, och vi är en produkt av vår miljö, men vår miljö kan vara ett resultat av vår frekvens ...


Några grundläggande regler att använda varje dag

1.Din trygghetscirkel är lika med dina behov, önskemål, värderingar och övertygelser. Tillsammans bildar de din trygghetscirkel eller Lakshnama Rekha som det heter.
Det här är din plats att komma tillbaka till när du är överbelastad eller har tagit ett steg utanför din egna regler. Man kan jämföra det som en baksmälla, om du har varit där är jag säker på att du kan relatera till smärtan i kroppen, obehag och lust att kräkas.
Föreställ dig smärtan som dyker upp när hjärnan är överlastad med information och hur det påverkar nerverna som i sin tur påverkar hjärtat.

När du väl är medveten om din trygghetscirkel kommer du kunna röra dig med laserfokus. Ditt liv kommer att förenklas, du kommer att vara i ett meditativt tillstånd, och du vet exakt vad som är bra för dig och vad som inte är och vilka beslut du ska fatta.

2.Balansens triad
De tre elementen för att uppnå balans i livet är hälsa, välstånd och relationer.
När du har anpassat dig till de enkla tankeprocesserna är du redo att
bedöma och förbereda din triad av balans. Att vara frisk kräver balans och det är hälsa, välstånd och relationer som hjälper dig att uppnå det. Här finns ingen kompromiss, men ja utöver detta kan man ändra och anpassa vad balans betyder genom att inte ge er för många alternativ och göra triaden av balans till din bas vilket effektivt kommer att göra det lättare för att bli mer hållbart, precis som en treuddig laserstråle.

Hälsa inkludera fysiska, psykiska känslor och andlighet.

Välstånd inkluderar kunskap, hälsa och pengar

Relationer inkluderar, relationen till dig själv, dina nära och kära, ditt samhälle och allt du äger.




3.Din hälsocirkel

Ät ordentligt
Rör dig
Sov ordentligt

Under mina retreats och workshops diskuterar vi detta på en detaljerad nivå men låt mig ge er en bild av vad jag menar.

1. Ät med avsikt
2. Ät långsamt och medvetet
3. Tugga ordentligt
4. Ät en balanserad portionsmängd i storleksordningen som när du sätter både dina handflator ihop.
5. Ät regelbundet
6. Ät färsk mat, frukt, grönsaker och om du äter icke grönsaker (allt som inte är vegetarisk), se till att det kommer från en icke-lidande källa, annars äter du helt enkelt lidandet och sjukdomen från djuret.

Så när du börjar följa wellnesscirkeln som en del av meditationen (som i princip innebär att förstå dig själv) kommer du att börja komma i ett hälsotillstånd. När du väl är i ett hälsotillstånd kommer du att flytta till ett tillstånd av lycka och sedan kommer du att börja anpassa dig till frekvensen som ger dig de svar du letar efter ... Personligt anpassat för dig ...

Jag ser fram emot att fortsätta den här resan tillsammans mer er genom diskussioner, debatter och självuttryck, vilket leder till ett kollektivt medvetande som tjänar oss.

Varmt välkommen att besöka bodygururetreats.com.au och våra lokala värdar i Sverige Orbaden och Träningsvarvet där du kan delta i mina program för att uppleva miljön som ändrar frekvensen för att passa dig. Du lämnar programmet med kunskap och verktyg som hjälper dig för att känna dig frisk och lycklig.

Hälsningar,

Prameet Kotak

------------------------------------------------------------------

Anna Idell
CFANYTT
http://www.cfanytt.se