Välkommen till Sveriges nya smarta tjänst för att publicera egna nyheter. Som användare av Yodo CMS för hemsidor och intranät eller presstjänsten SvenskPress.se publicerar ni era nyheter fritt här på Sveriges nya nyhetstjänst YodoNews

Villa Sjötorps kupoler.

Nu har Villa Sjötorp monterats ner

1/4 kl. 00:00

Efter viss försening är föreningen Villans vänner klara med nedmonteringen av Villa Sjötorp.

– Nu när villan är nedmonterad och placerad för förvaring så inleder vi nästa etapp i projektet där vi i samråd med kommunen tittar på en plats att bygga upp den igen med tillgänglighet för Gävleborgs invånare, vilket känns väldigt spännande, säger Christer Lindström, Ordförande för Villans vänner.

Vidare berättar Villans vänner; Villa Sjötorp är ett fantastiskt hus med över 150 års historia. Byggnaden är kraftigt byggd med en övervåning med förhöjt tak, vackra fönster och glasdörrar samt en magnifik veranda. VSV Gävle i samråd med Länsmuseet och med stöd från Gävle Hamn, Sören Thyr AB och Malms Byggnadsställningar har nu plockat ned byggnaden timmerstock för timmerstock och söker en lämplig plats att återuppföra byggnaden. Villans Vänner anser att den optimala platsen är på Norra Brynäs vid den planerade havsparken.

Daniel Karlsson, Infrastrukturchef på Gävle Hamn har varit i kontinuerlig kontakt med Christer Lindström under nedmonteringen av villan.

– Trots nästan ett års försening så har vi hela tiden stöttat Villans vänner då vi på Gävle Hamn är glada över att den historiska byggnaden plockats ner för att bevaras och sedan byggas upp igen på en plats där Gävleborna har tillgång till den och kan glädjas åt den.

Denna artikel är publicerad på YodoNews via Yodo News.

Det händer i Gävle

Det händer i Gävle

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2016-06-20

Det händer i Gävle presenterar delar av vad som händer i Gävle och runt om i Gävleregionen.
Övriga evenemang finner ni i kalendrarna nedan.

A... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer