Hos Wetterlings kan man följa hela processen i yxtillverkningen, från smidet av yxan till skaftningen. Det låter, det är varmt men väldigt fascinerande att se hur yxan växer fram ur en bit stål. Måste upplevas! Det finns också ett yxmuseum och en butik med fika och möjlighet att köpa en yxa, även andrasortering.
Kvarnbackens Pryl- och teknikmuseum drivs helt i privat regi. Samlingarna har tillkommit tack vare ägaren Bo Bymans stora intresse för gammal teknik, leksaker, telefoner, förpackningar, cyklar, motorcyklar och allmän kuriosa. Alla prylar som Bo Byman har i sin nostalgiska samling har han letat upp i sin omgivning. Ett bra exempel på det är den uråldriga diskmaskinen, som uppfanns av en Fru K Öström.
Café Mercurius har en inredning i gammal stil och man serverar hembakat kaffebröd, tårtor räkmackor mm. Det är familjen Kjell Byman, bror till Bo på Kvarnbacken, som äger och driver kaféet. Där kan man också köpa godis i strut eller förundras över alla fina exempel på gamla förpackningar. Bland annat kaffepaket från gamla butiker i Storvik.
En trevlig lunch på anrika Granliden Mat- & Vinhus med anor från 1924 rekommenderas, dagens rätt eller à la carte. Där bjuds också underhållning med karaoke, liveband, trubadurer, dj mm på fredagar o lördagar.
Behöver man övernatta så finns det vandrarhem på Stationshuset.