Kongressen, som samlar cirka 400 deltagare, kommer att pågå under två dagar i september på Gävle Konserthus. Deltagarna kommer från hela landet och arbetar inom sjukvården både på sjukhus och i primärvård.

˗ Vi ser fram emot att komma till Gävle 2016, säger Kerstin Hertzman på Stiftelsen för utbildning och utveckling i svensk sjukvård. Gävle ligger nära till, har bra kommunikationer och erbjuder en fin konferensanläggning. Det tillsammans med ett härligt bemötande från Gävles Convention Bureau och övriga aktörer fick oss att välja Gävle som mötesstad.

- 2016 blir ett fantastiskt bra kongressår för Gävle, säger Zandra Lewerentz på Gävle Convention Bureau. Vi har under den senaste månaden fått positivt besked på flera stora kongressansökningar.
Totalt betyder det 3800 deltagare, 5600 gästnätter och en total omsättning på cirka 26 miljoner kronor som landar hos våra lokala företag. Att Gävle upplevs som en attraktiv mötesstad skapar stolthet och stärker våra aktörer och företagare inom mötesindustrin.