Från till synes ingenstans dundrade Sarah Klang 2018 in i den svenska folksjälen och etablerade sig som en av de största, mest äkta och självklara artisterna vi sett i det här landet. Någonsin. Debutalbumet ”Love in the milky way” föregicks av en sällan skådad hype från både indiepubliken och de luttrade kulturjournalisterna. När sedan plattan landade på skivdiskarna väntade inte hyllningarna på sig -superlativen visste inga gränser. En stjärna var född!

Med en karriär som knappt lämnat startblocken har tjugosexåringen från Göteborg, Sarah Klang, sannerligen tagit musiksverige med storm. Under de senaste halvåret har hon bitit sig fast högt upp på p3’s spellistor med ”Left Me On Fire” och ”Mind”, fullständigt knäckt sveriges TV-tittare genom framträdanden i både ”På Spåret” och ”P3 Guld”, blivit Grammis-nominerad och hunnit släppa ett av 2018 års mest omtalade album – ”Love In The Milky Way”. Lovorden har haglat över albumet och inte minst liveartisten Sarah från alla håll och kanter. Bland annat så utnämnde Jan Gradvall albumet till ”Det bästa debutalbum som någonsin släppts av en svensk artist”. Och den pågående turnén är ett segertåg och har rekordsnabbt sålt slut på biljetter, på ställe efter ställe.

Hur låter hon då, denna häpnadsväckande debutant?
Ja, tänk dig att du sitter i en cabriolet på en sån där ökenraksträcka som aldrig tycks ta slut. Och klockan är solnedgång. Den gigantiska apelsinen till sol är på väg ner bakom de stora röda tysta bergen. Året är när som helst i historien. På bilstereon, som är uppskruvad på max, strömmar sånger som både stormar genom Phil Spectors storslagna ljudvärld och tassar på tå i det återhållsamma lilla vattenglaset. Hela tiden med en romantisk känslopalett i bröstet och ett skarpladdat vapen i handskfacket. Det är mjukt som en fjärilsvinge och vråltufft, på en och samma gång. Och som lyssnare i den där fiktiva cabrioleten, på evighetsvägen i solnedgången, så kommer tårarna. Stillsamt. Värdigt. Och självklart.

Ska man försöka hitta referenspunkter i musikhistorien som ska tydliggöra hur Sarah Klang låter så dyker dessa namn upp på näthinnan: Lana Del Rey, The Cardigans, Weeping Willows
(Men det säkraste kortet är så klart att man kastar sig in på närmaste streamingtjänst och bildar sig en egen uppfattning)

Under våren och sommaren har Sarah Klang och hennes band befunnit sig på turné genom Sverige, med avstickare till Tyskland, USA och Norge. Och nu kastar de alltså ankare hos oss här i Gävle. Och det är vi tokigt glada över. Detta kommer bli något utöver det vanliga. Något vi kommer prata om i år framöver. Var så säkra.

Konserten ges i foajén med stående publik, nära och intimt
Biljetter köper du på https://www.ticketmaster.se/event/513813