Den 4 mars blir det turnépremiär för ”Queens - a tribute to the music of Queen” för att hylla legendariska Queen med ett helt nytt grepp tillsammans med fyra av landets främsta sångerskor Nina Söderquist, Anna Sahlene, Karin Funk och Anna-Mia Bonde. Parallellt med turnén firas även 50-årsjubiléet av inspelningen av Queens legendariska självbetitlade debutskiva. Totalt gästas 10 orter runt om i landet från Ystad i söder till Gävle i norr.

”Queens - a tribute to the music of Queen” en hyllning till legendariske Freddie Mercury och Queen tolkas av fyra kvinnliga vokalister Nina Söderquist, Anna Sahlene, Karin Funk och Anna-Mia Bonde. Tillsammans med kapellmästare Martin Olsson och musiker ur den absoluta sverigeeliten utlovas en musikalisk och visuell upplevelse som går utanför vad man traditionellt förknippar med originalet. Showen tar sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till oanade höjder. Från de mest smäktande balladerna till hitsen som garanterar såväl som allsång och spontandans.

-Vi är alla uppväxta med musiken, det är en mäktig låtskatt vi ska välja ur och en ära att tillsammans med vårat fantastiska band ta några av världens bästa låtar vidare i vår speciella och egna tolkning på ett nytt överraskande sätt, detta kommer att bli så häftigt och roligt, säger Nina, Anna, Karin och Anna-Mia sjungandes i kör.

Queens - Anna Sahlene medverkar även i SVT Gokväll den 18 februari och TV4 "Efter fem" den 1 mars.

Turnéplan ”Queens - a tribute to the music of Queen” 2023:

4 mars Uddevalla, Östraboteatern
5 mars Vara, Vara Konserthus
8 mars Stockholm, Rival
9 mars Gävle, Gävle Teater
10 mars Eskilstuna, Lokomotivet
15 mars Lund, Stadsteater
16 mars Ystad, Ystad Teater
17 mars Kristianstad, Kulturkvarteret
18 mars Varberg, Nöjeshallen
19 mars Örebro, Hjalmarbergman Teatern

Biljetterna är släppta via www.mtlive.se

Våra drottningar!

Nina Söderquist - Slog igenom för den breda massan med vinsten i tv-serien West End Star där hon vann en huvudroll på Londons West End. Med många hundra gig i ryggen, rockturnéer med bl.a. Kee Marcello, gästspel i just Queen-shower med Peter Johansson, medverkande i melodifestivalen och otaliga showproduktioner, har Nina välförtjänt fått smeknamnet Sveriges Rockdrottning.

Anna Sahlene - Många år efter sin debut som ”Anna” i ”Alla vi barn i Bullerbyn” har Anna hållit sig kvar som en uppskattad och folkkär artist. Senast i år tog hon sig till final i Estlands melodifestival, samma land hon tävlade för i Eurovision när hon fick sitt internationella genombrott med låten ”Runaway” 2002. Förutom sina hits från både svenska, norska och Estninska melodifestivalen är Anna också en flitigt anlitad röstskådespelare.

Anna-Mia Bonde - Multifacetterad sångerska med över 30 års erfarenhet av show, turnéer, musikal och TV. Sjungit med och bakom de flesta namnkunniga i landet samt porträtterat Anni-Frid från ABBA över hela världen och tvåfaldigt grammisnominerad ihop med rockpionjärerna ”The Nightflight Orchestra”.Kreativ producent för Queens,

Karin Funk - Utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, har Karin gjort flera framträdande roller i musikaler som Chess, Häxorna i Eastwick och Sweeney Todd. Med sin bredd som sångerska, konferencier, producent och kreatör har hon också anlitats för otaliga events och showproduktioner runt hela världen! Karin har också släppt två singlar under eget namn.

MT LIVE, GALA ENTERTAINMENT

www.mtlive.se

Press: www.werecki.com

PR: Press och intervju-förfrågningar kontakta Rickard Werecki pr@werecki.com

WERECKI RPTOMOTION COMPANY