Tidpunkten för den här artikeln kunde inte ha varit bättre med tanken på Covid19 som påverkar hela världen, inte bara ur hälso-synvinkel utan också ekonomiskt. Det leder till att vissa människor förlorar sin inkomst som skapar stress och oro. Och för vissa har det även lett till att de förlorat en närstående.

Låt oss känna hopp, styrka och framtidstro och ge oss själv ett löfte om att ge oss förutsättningen till en starkare fysik som gör oss mer motståndskraftig. Av den anledningen behöver vi gå tillbaka till grunderna som är att äta bra, röra sig och sova tillräckligt. Jag föreslår att du går igenom den förra artikeln för att förstå den bättre eller kontakta mig på Instagram, prameetkotak_official.

Vårt ämne för idag och denna månad är företag och välbefinnande, och hur viktigt det är för ledare att förstå effektiviteten hos en individ när den är frisk och lycklig.


Det är också viktigt att förstå vikten av teamarbete och hur individer påverkas när de ansluter sig till en större grupp som lägger fokus på hälsa och lycka, det minskar risken för utbrändhet och ökar effekten av välmående.

 

I den här situationen som är ny för oss alla uppstår en massa känslor som rädsla för att förlora sådant som betyder mycket. Det kan vara ekonomi, nära och kära eller annat som är en stor förlust.
Vi påverkas av länder som stänger ner och flyg som ställs in. Nu när det snurrar i huvudet på oss alla är det lätt att tappa kontrollen och vi letar efter en lösning och jag har en lösning till dig.
Lösningen är du, och bara du har den kraften inom dig att hitta den styrkan. Du behöver ha en vilja att hitta styrkan så att du kan rikta de känslor som finns hos dig just nu. Vi kan inte ändra våra känslor, men vi kan välja de tankar och känslor som tjänar oss. Dina tankar kommer att påverka dig och därmed ge dig ett annat perspektiv. Kanske gillar du det, om inte kan du alltid gå vidare men jag skulle uppmuntra dig att se situationen ur en annan synvinkel. Lättare sagt än gjort men låt mig ta dig igenom det på enklast möjligaste sättet och berätta hur vi kommer till det tillståndet när vi kan se olika perspektiv.

Börja med meditation – förstå dig själv, dina behov, önskemål, övertygelser och värderingar. Sitt med dig själv och gör anteckningar, förstå vad du vill göra och gör en plan.

Upprepa detta dagligen, helst tre gånger om dagen.

Rör på dig varje dag, om inte du kan göra det i tre timmar, gör det åtminståne i en timme

Tre enkla tips som kan få dig att hålla igång. Kontakta gärna mig på Instagram, prameetkotak_official.

Vi som människor utvecklas ständigt (precis som alla levande varelser). Vi anpassar oss utifrån vår miljö och vi letar alltid efter lösningar om hur vi kan göra saker och ting lättare. Det leder till att vi rör oss mindre (hjärnan älskar det) så att vi kan spara energi. Men det är när vi har det här tankemönstret som kroppen får lida. Lika viktigt som syre är för hjärnan är träning viktigt för kroppen.

Det är därför kopplingen mellan hjärna och kropp är avgörande för en "hälsosam" utveckling. Och det är här hälsa och lycka spelar en viktig roll och det snabbaste och enklaste sättet att uppnå det är genom klassisk yoga och meditation. Det här är inte det enda sättet, utan samma resultat kan uppnås genom andra träningsformer. Problem med vår utveckling som uppstår just nu beror på att vi har tillgång till ”felaktig information” som är en av orsakerna till konflikter och att vi har tillgång till för mycket information. Vi hör och ser den men innerst inne vet vi att vi inte tror på det, vi vet att det är något som vi inte synkroniserar med, något vi inte delar. Det är egentligen detta som orsakar oss konflikter och ohälsa.

Men nu, låt oss gå tillbaka till ämnet. I hjärtat av varje företag måste hälsa och välbefinnande vara en del av visionen. Jag minns att min farfar tillhandahöll bostäder, sjukhus, sportanläggningar och yogacenter. Han bekostade personalens barn med utbildningskostnaderna, likaså med medicin och hyra. Det här är 50 år sedan, han var en pionjär i sitt sätt att tänka. Detta var hans sätt att nå företagets kall, att uppnå visionen om internationell effektivitet och kvalité. En föregångare av CSR.

Jag förordar därför samma vision för att uppnå maximal produktivitet. Man behöver ett inkluderande arbetssätt så att företagen kan minska sina kostnader genom att behålla, utveckla och skapa en bättre kommunikation i företaget. Detta för att ska skapa en kultur där hälsa, glädje och gemenskap sätts i fokus.

Jag blev positivt överraskad över att läsa om den rådande situationen i Sverige och hur man mobiliserar SAS personal som blivit varslade att utbilda sig inom sjukvården. Det är exakt den här typen av handling som vi behöver från våra företag och ledare.

 

Så låt oss först gå igenom några vanliga frågor som kan hjälpa dig att få tydligare idé om hur du kan använda dig av de föreslagna strategierna.

 

FAQ:

Hur vet vi hur vi skapar vår triad av balans?

Bra fråga, eftersom bara du vet vad som är bäst för dig och hur din triad fungerar med dina värderingar, tro, behov och önskemål. Och för att det ska bli rätt för dig så rekommenderar vi mindre läsning och mer övning. Det betyder att du ska följa de basregler som finns, de vi kallar wellnesscirkel, att äta bra, röra dig och sova ordentligt.

 

Glöm inte!
För många alternativ skapar för många tankar vilket leder till förvirring. Men när du väl skapar din wellnesscirkel och triad av balans, vet du att du har ditt säkra utrymme att återvända till när du känner dig överväldigad.

 

Vilka verktyg erbjuder ni människor? Med tanken på att det finns så mycket information där ute, vad skiljer er metod från de andra?

Verktygen som erbjuds är enkla, realistiska, vetenskapliga - både traditionell och modern vetenskap. De är testade och testade av oss själva och fått bra betyg av våra patienter och klienter under de senaste 20 åren.

Med utgångspunkt från att det finns mycket information där ute och de mesta av informationen inte bara är motstridiga men också opersonliga så behövs någon som guidar dig till att hitta ett program anpassat just för dig. Så vad vi har att erbjuda är inte information, snarare verktyg för att låsa upp din potential så att du är i linje med den frekvens som bäst passar dig.

Vi är stolta över att skapa en miljö som passar dig och har därför samarbete med flera värdar runt om i Sverige som delar vår syn i kraften om samhället.


Vad gäller gemenskapen, hur inkluderar ni dem om de inte bidrar till den frekvens som man vill vara i?
Det är just det här som är utmaningen. Vi människor är sociala varelser, så att umgås är viktigt både för att känna att vi får men också att vi bidrar. Men självklart är det viktigt att vara i rätt frekvens och det är här våra retreats och workshops hjälper. Vi skapar en miljö med fokus på hälsa och lycka och detta gör vi genom att utöva yoga, meditation, rörelser, hållning och anpassningstekniker, gruppdiskussioner och andra enkla strategier som vi enkelt kan använda i vårt dagliga liv. Detta oavsett om det är på företagsnivå eller individnivå. Vi personifierar strategier och skapar utrymmen som människor kan ta tillbaka med sig hem efter att de deltagit i våra retreats.

 

Och vad gäller kollektivt medvetandet?

Du blir vad du tänker, agerar och känner. Ens tankar beror på ens omgivning. Detta kallas ibland för grupptryck, vi refererar till det som kollektivt medvetande. Tyvärr innebär detta att vi omges av en annan frekvens, en frekvens som inte passar oss som individer. Men om vi kan skapa ett medvetande om hälsa och lycka så kan vi ansluta oss till den frekvensen som får oss att känna så. När du deltar i ett program med oss (seminarier, workshops eller retreats) skapar vi en miljö med referenspunkter i våra meditationer och visualiseringsövningar så att du kan ta in och känna in den frekvens som passar dig. Och för att fortsätta vara i den miljön så erbjuder vi dig online eller offline sessioner så att du kan stanna kvar i den frekvensen.

Jag hoppas att denna artikel har varit en ögonöppnare. Ifall du är anställd föreslår jag att du börjar avsiktligt att tänka, Jag är lycklig, Jag är hälsosam, livet är enkelt och jag arbetar på arbetsplats som har samma värderingar och jag är säker i den miljön.

 

Namaste

Prameet Kotak

 

-----------------------------------------

Anna Idell

CFANYTT

http://www.cfanytt.se