Det går knappast att ta miste på myndigheternas budskap: För att få bukt med smittans framfart är det viktigt att vara ytterst försiktig med att involvera sig med nya kontakter. När svenska folket mer än någonsin förblir inomhus ökar även försäljningen av sexleksaker.

En sammanställning av Njutningen, en jämförelsesajt av sexleksaker, visar att svenskarnas intresse för sexleksaker har skjutit i höjden under pandemimånaderna. Njutningen har sett ett stort uppsving av besökare på sajten under de senaste månaderna.

“Med många personer som sitter fast i hemmet, antingen ensamma eller med sin partner, är det därmed inte så konstigt att många passar på att ta saken i egna händer för att göra det bästa av isoleringen. En tydlig trend är även att folk vill investera mer i sin relation och sin sexuella hälsa i tider som dessa”, säger pressansvarig på Njutningen.

Intresset för sexleksaker med nya rekordsiffror

Vintermånaderna brukar vanligtvis generera i fler sökningar på nätet på sextillbehör och sexleksaker samtidigt som det brukar även vara en ökad försäljning av varorna jämfört med övriga tider på året. En förklaring kan vara fler personer använder sig av erotiska stunder för att råda bot på vintertristessen. Njutningen rapporterar att besökarsiffrorna på sajten under de senaste månaderna har varit ovanligt höga med nya rekordsiffror. Söktrender visar även att folk gärna kikar på lite dyrare sexleksaker och tillbehör av bättre kvalitet. Njutningen har även märkt av att svenskarna även vill ta ut svängarna något och testar på nya grejer.

 

Om Njutningen

Njutningen är en fristående aktör som låter besökare jämföra priser och olika modeller på ett stort antal sexleksaker från några av Sveriges största sexbutiker på en och samma hemsida.

 

Presskontakt

Namn: Mari Metsar

Epost: kontakt@njutningen.se