Det sker en stor förändring inom fordonsbranschen just nu. De gamla fordonen håller på att bytas ut mot nya, smarta och eldrivna fordon. Enligt statistik från Power Circle har eldrivna fordon nått nya höjder i år. Ökningen för elektrifierade fordon var på 50 % mellan januari och september 2020. I jämförelse med samma period år 2019, då tillväxten var på 35 %, har tillväxttakten också haft en stor ökning. Tidigare har ökningen länge varit oföränderlig och legat på 50 % årligen.

 

-       Vi ser tydligt att det inte bara är en stor ökning av laddbara fordon men även att takten i omställningen accelererar. Utbudet av eldrivna fordon har fullständigt exploderat på marknaden de sista åren. Det dyker ständigt upp nya märken och kategorier simultant med att de bara blir smartare och bättre med varje lansering, säger Kristian Eriksson-Laukkonen, Grundare av Eldrivo.se

 

Eldrivo.se är en jämförelsetjänst som inriktar sig på eldrivna fordon. På hemsidan har de samlat topplistor inom olika kategorier för att hjälpa besökare att hitta rätt eldrivna fordon, vare sig det rör sig om eldrivna bilar, elmopeder, elcyklar eller elsparkcyklar. Eldrivo menar att fordonsbranschen bara är precis i startskottet av en markant omvandling. Vi kommer inom kort att få se nya fordonstyper som är smarta såväl som uppkopplade. Eldrivo driver också en blogg på hemsidan där de regelbundet testar olika typer och märken av e-fordon för att inspirera besökarna.

 

-       Det dyker konstant upp nya häftiga tillverkare från olika delar av världen som trycker på utvecklingen av innovativa e-fordon. Genom vår blogg delar vi med oss av våra erfarenheter och provkörningar av olika eldrivna fordon för att inspirera våra besökare, säger Kristian.

 

Pressansvarig

Kristian Eriksson-Laukkonen, Grundare av Eldrivo.se

E-post: hej@eldrivo.se