– Det här har varit mycket uppskattat av många under den här besvärliga tiden, säger Marie Hedlund, som grundat tjänsten. Vi har märkt av en riktigt stor tillströmning av nya medlemmar under sommaren och det är naturligtvis fantastiskt kul att kunna få vara med och bidra med något positivt i de här besvärliga tiderna. Nu när det börjar bli kallare ute så är det ju hemskt om man skall sitta ensam hemma utan att ha någon att prata med. Här får man chansen att träffa och prata med andra i liknande situation.

I vanliga fall arrangeras ett flertal träffar i egna och medlemmars regi men nu har videomötena fått en mycket viktig funktion. Förutom att umgås i bild och ljud och visa filmer för varann så kan medlemmarna publicera nyheter, gallerier och dagböcker, chatta, brevväxla, starta forumtrådar, spela spel och diskutera kring alla möjliga aktuella ämnen med mera.

– Det bästa är ju att det är gratis att vara medlem, hälsar Marie. Så det här är ett fantastiskt sätt att knyta nya bekantskaper och fylla tillvaron med intressant innehåll. Nu söker vi flera kontaktpersoner som vill hålla egna videomöten och berätta och diskutera sådant som de kan och tror kan intressera flera medlemmar.

SeniorPortens team men även mängder av medlemmarna gör allt för att hjälpa och stötta nya medlemmar så att de kommer igång på det sätt som passar dem och för att de skall trivas i gemenskapen.

- Ja, det tekniska är verkligen så enkelt som det bara går, hälsar Marie. Kommer man sedan bara igång så får man hu tips och råd av flera hjälpsamma medlemmar om vad man kan göra mera i den här digitala mötesplatsen. Självklart så ersätter den inte fysiska möten och kramar från nära och kära. Däremot så gör vi allt för att det skall vara så nära man kan komma när man är socialt distanserad - av vilka anledningarna än må vara.

Dagliga hållpunkter för videomöten:

Kl. 09.00 Morgonfika - Lite reflektioner om gårdagen och vad som är på gång?

Kl. 11.45 Lunchsurr - Prat före maten - eller visa vad man äter? Ordet är fritt och ditt!

Kl. 15.00 Mysfika - Vad har varit det bästa under dagen, vad är på TV´n i kväll och vad händer i morgon?

Om SeniorPorten
SeniorPorten är en samlingspunkt och social mötesplats som välkomnar alla Sveriges pensionärer. En digital mötesplats för alla som är 60 plus som bygger på att hitta vänner oavsett var man bor, tid på dygnet eller vad man har för bakgrund. Här får du lära känna nya vänner, dela upplevelser, gå på lunchträffar, vandringar och ha trevliga samtal på dina villkor.

Det är gratis att vara medlem och ta del av allt material inklusive de dagliga videomötena.

Premiummedlemsskap med obegränsade möjligheter att publicera eget material kostar 29:- per månad alt. 300:- om året.


För mer information om SeniorPorten.se: https://seniorporten.se

Registrering för kostnadsfritt medlemskap: https://seniorporten.se/bli-medlem

Kontakt och frågor
Marie Hedlund
Mobil: 070-620 98 56E-post-info@seniorporten.se

 

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se.