För att få tag på ett visum till Mexiko från Sverige så kan du göra på lite olika sätt. Du kan ordna det online före du reser, så väl som det kan gå att få det av flygbolaget du reser med samt att det i vissa fall går att få det vid ankomst på flygplatsen.

Som svensk medborgare behöver du inte ha ett ”vanligt” visum till Mexiko, om du reser dit som turist och bara ska stanna max 180 dagar. Det enda du behöver ha är just detta turistkort.

Vad gäller med visum till Mexiko från Sverige?

För dig som bara ska turista runt i Mexiko och är svensk medborgare så räcker det att du har med dig ett turistkort till landet. Du måste även ha ett pass som är giltigt minst 6 månader från att du ankommer till Mexiko.

Ditt turistkort gör att du får lov av stanna i Mexiko i upp till 180 dagar. Det är personligt, så det krävs ett turistkort per person om ni är en familj som reser. Alla som reser med flyget behöver inte betala för detta turistkort, då det är gratis.

Tänk på att ditt turistkort är ett resedokument, som inte får göras ändringar i, eller klippas i. Det består av två sidor och bör stämplas av tjänstepersoner i Mexiko.

Ta gärna kopior av alla resehandlingar, för att kunna visa upp för de som kräver visering av dig.

Hur får jag tag på ett turistkort?

Om det är så att du planerar att resa till Mexiko, eller redan har bokat biljetter dit, så kan du redan hemma på nätet beställa ett sådant visum till Mexiko från Sverige. Då kan det kosta en viss handläggningskostnad.

Ett annat sätt att få tag på detta resedokument, det är att få det via det flygbolag du reser med. De flesta större flygbolagen tillhandahåller detta ombord på planet. Vid ankomst ska det visas upp för gränskontrollanterna.

Det går även att på flygplatsen vid din ankomst att få tag på dem och fylla i dem.

För att du ska få ett turistkort, så gäller det att du har ett giltigt pass, som även är giltigt i minst 6 månader efter ankomst till landet. Du ska även ha flygbiljetter samt information om flygets nummer och ankomstplats. Ansöker du online så ska du även ha ett giltigt betalkort eller kreditkort.

Tänk på att den mexikanske regeringen har krav på att du ska ansöka om detta resedokument inom 30 dagar från att du ankommit till landet. Dock kan det vara skönt att ha det klart redan före du åker. Därför är det rätt smart att ansöka om det online.

Ditt resedokument är sedan giltigt för just den resan du gör. Ska du göra en till, så får du söka nytt turistkort.