EnglaTuresson är en nybliven entreprenör som i december 2020 startade igång som frilansande virtuell assistent. Hon är född och uppvuxen i Stockholm och är idag 31 år gammal.

- Jag flyttade hemifrån redan som 16 åring och har sedan dess bott på olika platser runt om i Stockholm, tills jag 2014 bestämde mig för att flytta upp till Västernorrland.

Som liten såg sig Engla som väldigt framåt och hade mycket energi, men hade väldigt ofta problem med magen. Hon fick 2015 diagnosen, Endometrios, en kronisk inflammatorisk kvinnosjukdom som hon idag medicineras för. Hon präglades av en strulig vardag och fick väldigt snabbt ta ansvar för sig själv både i vardagen och i skolan. Hon hade det väldigt lätt för skolan trots allt som pågick i hennes liv, då hon älskade att lära sig nya saker.

- När jag var liten, berättar Engla så hade jag mycket kompisar men upplevde aldrig att jag fick en djupare kontakt med någon då vi, min familj flyttade en del, samt att jag ofta kände mig som ”den som var annorlunda” i min egen åldersgrupp, vilket gjorde att jag ofta kände mig ensam.

Jag testade mycket aktiviteter som barn men fastnade enbart för sången och jag medverkade i uppträdanden på alla skolavslutningar sedan 5:e klass och fortsatte sedan vidare med musiken på Fryshuset där jag läste rock/sång som inriktning.

På grund av ett fortsatt struligt familjeliv valde hon att hoppa av skolan efter 1,5 år för att börja jobba istället. Det mestadels inom försäljning, något hon snabbt insåg inte var något hon tyckte var särskilt roligt men som hon ändå fortsatte med på olika sätt från 17 års ålder tills hon var 26 år.

Engla har jobbat med allt ifrån kalla till varma samtal inom olika områden, säljcoach på ett stort elbolag inom företagskundservice och privat. Kundservice i olika former och även testat på försäljning inom F2F. Hon har även jobbat en hel del år inom restaurangbranschen och företagsadministration.

- Jag inser att detta har jag haft stor nytta av som entreprenör, då jag både mött och pratat med så många olika människor genom åren och jobb inom serviceyrket har ju gett mig mycket färdighet och verktyg i livet som jag har haft nytta av i arbetslivet, säger Engla.

Jag erbjuder idag tjänster inom sociala medier, administration, bildhantering och rådgivning/bollplank ut mot mindre företag samt entreprenörer.

Fördelen med att anlita en virtuell assistent, berättar hon är att man slipper betala sociala avgifter, semesterersättning, bistå med en arbetsplats med mera, då en virtuell assistent jobbar hemifrån vilket ger denne möjlighet att sitta och jobba vart som helst.

Engla gick en utbildning där hon coachades i att starta igång som VA, vad det fanns för efterfrågan på marknaden och på vilket sätt hon kunde starta igång för att börja nå ut. Därefter har hon tagit resten av resan i sina egna händer och testat sig fram, vilket har varit lönsamt för henne redan.

Hon erbjuder olika paket till sina klienter, och har byggt upp det så att hennes timpenning blir billigare ju fler timmar man bokar in henne på. Hon är alltid öppen för förslag på samarbeten, och gör ofta offerter till sina klienter utefter deras önskemål av arbetsuppgifter om det inte matchar något av hennes administrativa paket som hon erbjuder.

Engla nämner att då hon i dagsläget inte har någon hemsida så går det bäst att nå henne via Facebook eller LinkedIn för att boka ett ’lära känna samtal’ och diskutera eventuellt samarbete.

- Något som jag önskar utveckla i mitt företag, säger Engla är att jobba med någon form av holistisk coachning då jag brinner för att hjälpa människor att komma framåt, men där är jag inte riktigt än men  har på känn att mitt syfte kommer vara mer djupgående i framtiden. ”Allt har sin tid och sin plats”.

Idag bor Engla i Sollefteå med sin sambo och två bonusbarn. Hon pendlar sporadiskt mellan boende i Sollefteå och ett annat boende som dem har i Stockholm. På fritiden sjunger Engla mycket i en app som hon använder för att upprätthålla sången, ibland får vi ta del av hennes sång via videos på LinkedIn. Hon tycker om personlig utveckling, läsa, meditera/affirmera/självreflektera, promenader samt yoga är ett stort intresse i hennes vardag.När livet annars är mer ’normalt’ tycker hon om att resa, dyka, äta god mat och åka iväg på äventyr.

Hon ser sig själv som en högsensitiv person med sina främsta egenskaper som: Väldigt intuitiv, lyhörd, kreativ, har ett bra öga för detaljer, pålitlig och lojal, ärlig och rak, snabblärd och effektiv samt flexibel.

Engla’s syfte med sin verksamhet är att hjälpa företag och entreprenörer med uppgifter dem inte hinner med, finnas där som rådgivare/bollplank i processen för dem som behöver, samt avlasta och ge företagare och entreprenörer möjligheten att fokusera och lägga sin tid där den istället verkligen behövs.

Engla avlslutar med att berätta för mig att hon har fått väldigt bra feedback från sina tidigare och nuvarande klienter som delar samma uppfattning om hennes ovannämnda egenskaper!

Följ hennes på

LinkedIn: Engla Turesson

Facebook: Engla Turesson

Text: Eva-Lena Ivarsson Foto: Engla Turesson, Canva

www.connectpoint.se