Barn och ungdomar behöver röra på sig i större utsträckning för att må bra och utveckla sin fysiska förmåga under hela uppväxten.

Idrottsforskare vid Örebro Universitet har utformat ett förslag för idrottslärare där eleverna för dagbok över veckans träning och får feedback av Idrottsläraren.

Det har enligt forskargruppens företrädare Jenny Isberg på Örebro Universitet givit goda resultat.

Rapporten berättar om att framgångarna med träningsdagboken är att eleverna lär sig att ta ansvar för sin egen hälsa och känner sig sedda och betydelsefulla tack vare lärarens uppmärksamhet.

-Metoden med träningsdagbok har verkligen motiverat elever som tidigare varit inaktiva att börja motionera, säger idrottsforskaren Jenny Isberg.

Enligt undersökningen är det främst tidigare inaktiva barn som använt sig av träningsdagboken som fortsätter att vara aktiva längre fram i livet.

Genom att föra träningsdagbok lär sig eleverna att ta eget ansvar för sin träning och att hitta olika former för träning och fysisk aktivitet.

-Föreningsanslutna barn har enligt undersökningen en tendens att i högre grad sluta att vara fysiskt aktiva när man slutar att vara föreningsaktiv.

-Det kan bero på att man aldrig fick lära sig att ta eget ansvar för hur träningen ska planeras och genomföras.

Försöket där elever för träningsdagbok och får kommentarer och feedback av idrottsläraren kan vara ett bra sätt att får både inaktiva och föreningsanslutna barn och ungdomar att fortsätta med sport och fysisk aktivitet längre fram i livet enligt forskaren Jenny Isberg på Örebro Universitet.

TRÄNINGSDAGBOK
http://www.webcoach.se

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se