Under en kartläggning av amerikanska damlandslagspelare uppmättes skillnaden mellan träning och match. Med hjälp av pulsmätare registrerades pulsen var femte sekund under matcher och träningstillfällen under säsong.

Arbetsinsatsen under match var högre än under träning och uppmättes till 90 procent respektive 75 procent av maxpulsen.

Tidsintervallen för hårt arbete var dubbelt så lång under match än vid träning och motsvarade 10 procent och 5 procent av den totala match- eller träningstiden.

Vilotiden och tid med låg eller måttlig arbetsinsats var lika lång vid träning som vid match och hela kartläggningen visar att de testade spelarna i den amerikanska damhockeyn inte tränar under matchlika former.

Det gör att spelet och den inövade tekniken inte är anpassad för ett högre matchtempo och att den mismatch som uppstår när intensiteten på träning är för låg hindrar spelarna från att prestera fullt när tempot är högre under match. 

Att förbereda sej inför en ny säsong innebär att träningen ska anpassas till matchtempo för att kroppen ska lära sej att tåla att arbeta under hög belastning i korta intervall.

Tränar ditt lag i ett tempo som påminner om match?


Journal of Strength & Conditioning Research


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se