Enligt Stefan Hedman, civilingenjör i fysik och healer, ligger orsaken till spänningar och smärtor ofta i energiobalanser i kroppen. Detta bekräftar man enklast genom att balansera energierna och därmed upptäcka att smärtorna oftast försvinner. Det är en enkel process som kan genomföras på några minuter.
På Söders källa kommer Stefan Hedman, författare till boken ”Frisk rygg – helt enkelt”, att demonstrera hur smärtorna kan försvinna och dessutom lära ut några tekniker som man kan använda själv efteråt.
Även om man har påvisbara fel som t.ex. diskbråck kan den egentliga orsaken vara energiobalanser. Det indikeras av en undersökning som gjordes för några år sedan där det visade sig att 100 personer utan ryggsmärtor hade lika många mekaniska fel med ryggen som 100 personer med ryggsmärtor. Resultatet av undersökningen visar att ryggsmärtor inte behöver vara en konsekvens av fel på ryggen utan kan ha andra orsaker.

Boken ”Frisk rygg – helt enkelt” som är fylld med tips och tekniker kan beställas på: http://www.stefanhedman.se.

Innan föredraget kan man också avnjuta en middag eller en enklare rätt och Söders Källa erbjuder måltidspaket inklusive entré.