Tussen var en riktig föreningsmänniska som ägnade hela sitt vuxna liv åt Styrkelyft och sitt kära Ockelbo AK som var hennes skötebarn.
Jag minns själv hur vi några lyftare från Sandviken, året 1989 tog steget till Ockelbo för att tävla för dem. Vi blev hjärtligt mottagna av henne och fick en otroligt fin tid av fyra år med Tussen som dragplåstret för oss. Det blev många härliga resor med Tussen i vårt avlånga land med glädjen och skrattet som närmaste granne alltid.

Hon började sin bana vid 20 års ålder med sin parhäst, tillika framlidne man, Leif Formgren, även han en ikon som var vida känd i styrkelyftkretsar och inte minst med sina konstverk från Dunderbergsgården. Tussen blev inte bara stark med Leif som tränare utan hon gick ”All in” och gifte sig med Leif och fick en underbar dotter vid namn Jessie.

Tussen har allt som oftast kallats för Sveriges starkaste kvinna med 17 SM-titlar och över 200 Svenska och internationella rekord, men man ska veta att hon var även Världens starkaste kvinna med två VM-guld och 17 SM-titlar på meritlistan.
Minns mycket väl guldet hon tog i Indien 1991 dit hon flög med egna medel via försäljning av Leifs konstverk för att förbundet inte ville bekosta hennes resa. Hemkomsten firades som om en drottning hade anlänt med ett stort gnistrande guld runt halsen. Detta blev ett hejdundrande bevis på hennes envishet och beslutsamhet och en knäpp på näsan för SSF.

Tussen var en lysande ledstjärna för oss alla styrkelyftare runt om i Sverige som gladdes med hennes framgångar och lika väl hon med andras framgångar, sådan var vår Tussen. Alltid redo att stå till tjänst. Alltid en hjälpande hand och ett lyssnande öra till alla, även i sin lilla glasögonbutik som blev en träffpunkt för de flesta Ockelbobor.

Hon lyfte inte bara skrot utan ägnade även sitt liv till att lyfta celebriteter från hela världen så fort hon bara hann få tag i dem.
Tussen blev 55 år ung, tyvärr alldeles för ung för att lämna oss i sorg och saknad.
Vila i frid kära vän!

Pekka Jussi/ ordf. Södra Norrlands Styrkelyftförbund