Duktiga golfspelare i 20 års åldern med ett handikapp strax över och under 5 testades med hjälp av elektronisk utrustning vid två tillfällen under en dag.

Vid det första tillfället utfördes tre stycken utslag varav det bästa registrerades. Efter en timme upprepades samma test.

Spelarna använde sej slumpvis av höga hopp, ett sk. counter movement jump vid det första eller andra testtillfället.

Klubbhuvudets hastighet ökade med nästan 4 km i timmen en minut efter upphoppet vilket indikerar att höga hopp kan användas av duktiga golfare som vill förbättra kraft, acceleration och hastighet i utslagen.

Inom golfsporten är hastigheten på klubbhuvudet avgörande och hänger ihop med spelarens handikapp.

För att bli bättre i golf kan några höga hopp strax innan utslagen förbättra den explosiva kraften i slagen

Journal of Strength & Conditioning Research 2015


All Sport & Idrott

http://www.webcoach.se/pages/view/hockey

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se


doi: 10.1519/JSC.0b013e3182711c60