Över 1700 spelare uttagna till NFL-draften 1999-2001 och 2008-2010 jämfördes. Data från 10 olika NFL Combine tester för längd och vikt visar att kroppstorleken inte ändrats på tio år men att spelarna springer fortare och hoppar högre och längre 2008-2010.

Kort sprint på 20 meter och horizontella hopp indikerar spelarens första steg, explosivitet och acceleration i större utsträckning än det klassiska 40 yards testet som Dallas Cowboys introducerade på 50-talet.

Spelarprofilen har ändrats på relativt kort tid och det är snabba och explosiva spelare som tränare och scouter tittar efter mest.

Spelare och tränare som utvecklar talanger kan med hjälp av resultatet använda kort sprint- och horizontella hopptester för att mäta framgång.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e3182610be2