Mer än hundrafemtio företagare hälsades välkomna till ett fullsatt Söders Källa av bland annat Jörgen Edsvik (S), Inger Källgren Sawela (M), kommundirektör Göran Arnell och t.f näringslivschef Ida Andersson.

På agendan fanns bland annat kiropraktorn och styrketränaren Niclas Carlson vilken behandlar tusentals kunder via mobilen och sin nättjänst Webcoach.
– Webcoach är en personlig tränare på nätet för alla som har ett tillstånd, provsvar eller testresultat som kan förbättras med fysisk aktivitet, förklarade Niclas.
En handuppräckning i publiken visade att de allra flesta tränade, men att endast ett fåtal hade något träningsprogram. Ingen kunde dock påvisa några mätbara resultatförbättringar de senaste åren!
– Detta är en skalbar icke materiell tjänst på nätet där man kan mäta kvalitet. Allt från hälsa på enskilda individer till hur effektiv en organisation egentligen är. Principen bygger inte på ””How do you do” utan i stället ”Can you do”?
Exempel på framgångsfaktorer är att när Niclas fick uppdraget att ta ut världslaget i amerikansk fotboll och då besegrade USA i sin egen nationalsport på hemmaplan. Högaktuella är också ishockeylaget Frölunda Indians som siktar på att bli inte bara Sveriges, utan världens bästa hockeyförening när det gäller att skola unga spelare från junior till senior och elit.
– De tog världsrekord redan förra säsongen genom att ha flest unga spelare draftade till NHL med hjälp av bland annat det här systemet, berättade Niclas.

Moderator Cecilia Adolfsson uppmanade publiken till bordssamtal om de i sin verksamhet kunde se förutsättningar för hur de skulle kunna utveckla sina verksamheter med liknande tjänster. Av sorlet och kommentarerna att döma så var det åtskilliga som såg nya möjligheter genom detta sätt att tänka.

Tidigare landshövdingen Barbro Holmberg avtackades av Jörgen Edsvik för sitt goda arbete under åtta år i länets tjänst
Därefter presenterade norrmannen Stig Erlend hur de vill bygga en hel stadsdel i anslutning till Gavlehov och Gävletravet då Gävle i en nära framtid kommer att passera 100.000 invånare. Dessutom informerade Marie Tapper från Trygghetsrådet om Arbetsgivarchansen som går av stapeln den 21 oktober i Gavlerinkens entréhall och Erika Rydstrand från Furuviksparken berättade om deras rekordsommar.


För mer information om Webcoach se:
http://www.webcoach.se

Se filmade intervjuer från fukosten med bl.a Niclas här:
http://www.gavle.se/Naringsliv--arbete/Gavles-naringsliv/Gavles-naringslivsprogram/Naringslivsfrukost1/Naringslivsfrukost-2-september/