Gavlehovshallen kommer också att ge klubbarna möjligheter att anordna tävlingar som vi aldrig kunnat uppleva tidigare i Gävle. Det är redan klart att det blir gymnastiktävlingar i slutet av april och inomhus-SM i friidrott i februari nästa år.
Turneringar i innebandy, futsal mm kommer att kunna genomföras tack vare att det finns två sporthallar med godkända planer.
Vi ställde tre frågor till klubbarna:
1. Har ni fått gehör för era förslag?
2. Vad förväntar ni er att Gavlehovsvallen ska innebära för er verksamhet?
3. Är det något annat som skulle kunna vara intressant för läsarna?

Så här svarar representanterna för föreningarna.
Anders Nordén, Kanslichef Gestriklands Fotbollförbund
1. Vi har vi deltagit på informationsträffar och dialog kring hur hallarna ska användas.
2, Våra förväntningar på Gavlehovshallen är att vi ska få möjlighet att spela Futsal i hallarna.
Vi har 102 lag i seriespel under perioden november till februari och vi är i stort behov plats i hallar.
Futsal är en vinteridrott och utövas i idrottshallar storlek 40x20 meter. Vi vill också gärna ansöka om att få anordna landskamper i Futsal och då är den här hallen enda tänkbara alternativet inom vårt distrikt.
3. Vi hoppas att få en ännu bättre utveckling inom distriktet när det gäller en av Sveriges största inomhusidrotter – Futsal. Vi har haft bra utveckling under tre år och sett en stark ökning av antal lag. Från 57 lag 2014-15 till 102 lag 2016-17.v

Henric Anderung, gym- och lokalansvarig hos Friskis och Svettis
1. Vår möjlighet att påverka bygget har tyvärr varit ganska begränsad. På det hela taget är vi ändå nöjda och ser fram emot att få tillgång till våra lokaler.
2. Gym- och gruppträning. Gruppträning omfattar flera olika former, till exempel Cirkelfys, Skivstång, Yoga, Gympa m.m
3. Vi hoppas kunna öppna lokalerna i full skala 1 maj och ha officiell invigning söndag 7 maj.

Jessica Wallman, Gefle Gymnastikförening
1. Vi upplever att vi fått mycket bra gehör och ett bra bemötande från Joakim Lundberg och Gävle kommun. I A-hallen har vi fått anpassningar för att kunna genomföra tävlingar för Artistisk Gymnastik och Truppgymnastik. Tyvärr hade man inte möjlighet att anpassa takhöjden för vår tredje tävlingsdisciplin trampolin. Vi kom ganska sent in i processen och erbjöds då en del av hall B. På grund av att vi fick erbjudandet så sent har det varit svårt att få igenom alla våra önskemål, men vi har hela tiden haft en bra dialog.
2. Det blir ingen stor förändring för den större delen av vår verksamhet. Med det ger en möjlighet för våra gymnaster inom trampolinverksamheten att träna på hög höjd i den delen av B-hallen vi får tillgång till. A-hallen ger oss också möjlighet att anordna tävlingar på SM-nivå inom artistisk gymnastik och truppgymnastik. Vi kommer att anordna svenska cupen inom truppgymnastik redan under Kristihimmelsfärdshelgen 26-28 maj. De bästa truppgymnasterna kommer och de flesta ser det som ett bra tillfälle att sätta det sista innan SM.
3. Vårt långsiktiga mål för Gefle Gymnastikförening är att få ett nytt Gymnastikens Hus där alla våra discipliner inom både breddverksamhet och tävling får plats under samma tak. Alla delar kan lära och inspireras av varandra och utnyttja samma redskap. Just nu har vi två hallar i Gymnastikens Hus, varav en som vi just nu står för kostnaderna helt själva. Vi har länge letat efter en hall som är lämplig för att bedriva träning på elitnivå inom vår trampolinverksamhet. Den hall vi får tillgång till iGavlehovshallen är tyvärr för liten för att helt klara det behovet. Det är ett stort problem för oss eftersom vi har landslagsgymnaster som vi just nu har svårt att erbjuda en bra träning.

Anders Wetterberg, klubbchef Gefle IF Friidrott
1. Hallens tillkomst är ett betydande ansiktslyft för såväl kommunen, Gefle IF som för övriga föreningar och inte minst för hela regionen. En möjlighet men också en utmaning. Vi behöver inte kompromissa med inomhusträningen vintertid och slipper besvärliga vintervägar för att träna i närliggande hallar i Falun och Bollnäs. Visserligen har vi haft en så kallad inomhushall men den har inte räckt till för varken kvalitativa eller kvantitativa ändamål.
2, Vi får vi bättre möjligheter att rekrytera nya ungdomar till vår verksamhet eftersom vi även kommer att kunna erbjuda förstklassiga förutsättningar under inomhussäsongen. Utmaningen ligger i att öka intresset för den olympiska huvudidrotten och fylla hallen med i första hand, en omfattande ungdomsverksamhet.
3. Enligt både våra egna och omgivningens önskemål kommer vi att kunna ordna flera och intressanta arrangemang. Vi har vi redan säkrat upp Stora inomhus-SM 2018, som kommer att äga rum under februari månad i Gavlehovshallen.

KFUM Basket
1. Vi har fått gehör för våra förslag.
2. Vi räknar på kort sikt inte med att Gavlehovshallen kommer att innebära något alls för vår verksamhet. Vi planerar inte att förlägga varken träningar eller matcher där. Den största vinsten för oss är möjligen vara att det blir mer träningstider som kommer att frigöras i andra hallar som Nynäshallen. Den hallen och tiderna är vi mer intresserad av.
3. Vi har i nuläget ingen seniorverksamhet och räknar därför inte med att använda stora hallen för matchspel. Vi föredrar också att i största möjlig mån samla alla våra lag i samma match- och tränings-anläggning, som vi nu har det på Polhemsskolan.

Anders Lindberg, biträdande rektor på Prolympia
1. Vi på Prolympia har fått vara delaktiga genom hela processen och är mycket nöjda med samarbetet.
2. Vi kommer ha våra idrottslektioner i den mindre idrottshallen under inomhusperioden. Där kommer vi att ha tillgång till allt som vi efterfrågat. Vi kommer också att ha vår specialidrott, innebandy och friidrott i de andra hallarna vilket innebär att vi har de flesta idrotterna inom promenadavstånd från skolan. Vi på Prolympia har ett helt fantastiskt läge mitt ibland alla idrottsarenorna på Gavlehov.

Roger Collin, kanslichef på Gästriklands Innebandyförbund
1. Ja, det tycker vi. Det vi kanske saknat (fast vi påpekat det) är att det inte finns möjlighet till egna omklädningsrum för distriktets representationslag.
2. En ökat tillgänglighet för innebandyarrangemang och bättre möjligheter för föreningarna till bättre och seriösare arrangemang och matcher. Gavlehovsvallen innebär även bättre träningsmöjlighetet samt möjlighet att bedriva veckomatcher.
3. Håll utkik i sociala medier efter motionsinnebandyn sommarserier, som vi är i startgroparna med att presentera på allvar.

Det är med fog stora förväntningar på Gavlehovshallen, som kommer att bli ett lyft för idrotten i Gävle och Gästrikland. Det är ju redan inbokat två fina tävlingar, dels truppgymnastik i april och inomhus-SM i friidrott i februari nästa år!