Svenska kvinnor och män får allt sämre kondition. På 60-talet var det bara en procent av landets 40-åriga män som hamnade under miniminivån för kondition.

Idag är siffran en helt annan. Nästan hälften av männen når inte upp till godkänd nivå för god kondition när konditionsvärdet testas.

Kartläggning som Arbetslivsinstitutet har gjort visar att nästan 30 procent av de undersökta männen och 25 procent av kvinnorna i undersöknings-gruppen har så låg kondition att man tvingas arbeta över sin fysiska förmåga hela arbetspasset.

Männen som visar stora brister i sin kondition finns enligt Arbetslivsinstitutets kartläggning framför allt i arbetaryrken i privat sektor och kvinnorna jobbar inom vård, omsorg och lokalvård.

När all kraft går åt till att utföra sina arbetsuppgifter är det lätt att passivt slöa till framför TV-apparaten med program där andra är aktiva med att inreda, snickra eller baka.

Tillhör du gruppen som tränar och klarar minst lägsta nivån på ett konditionstest?


HÄLSA SVERIGE

Niclas Carlson
Leg.kiropraktor

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se


TRÄNA MED WEBCOACH HÄLSA
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se