Företagargalan Eldklotet äger rum den 23 april i Höghammarhallen i Bollnäs. Galan arrangeras regionalt och nationellt av företagarorganisationen Företagarna. Under Eldklotet utses Årets företagare i Gävleborg, vinnaren tävlar sedan om att bli Årets företagare i Sverige. Eldklotet samverkar med länets samtliga kommuner och medarrangörer 2016 är också Region Gävleborg och Länsförsäkringar Gävleborg. Eva Cooper är regionchef för Företagarna Gävleborg.
– Vi vill bidra till optimism och framtidstro i hela länet och tycker det är glädjande att en lokal krögare med en klar målsättning vad gäller hållbarhet levererar supén till galan.

Jobbat för certifiering
Pär Johansson har i två år arbetat för kravcertifiering och för ett par månader sedan blev det klart att Bollnäs kulturkrog och Växbo krog nu är Hälsinglands enda kravcertifierade restauranger. Att kalla sig kravcertifierad ställer stora krav på djurhållning, växtodling, fodertillverkning, klimatpåverkan samt socialt ansvar för medarbetare vad gäller villkor. Pär Johansson lovar en god och smakrik måltid. Omkring 25 servitörer/servitriser och 5-10 kockar kommer att vara sysselsatta.
– Vi kommer att stå för hela arrangemanget kring middagen.

Bollnäs visar upp sig
Kommunalrådet Marie Centerwall är stolt över vad Bollnäs kan erbjuda i restaurangväg.
– Det är fantastiskt att vi i Bollnäs har förmånen att ha kravcertifierade restauranger.
Den 23 april äger alltså den stora företagargalan rum.
– Jag ser fram emot Eldklotet och möjligheten för oss att visa vad Bollnäs har att erbjuda, säger kommunalrådet Marie Centerwall i Bollnäs.