- Vi kan idag stolt presentera Johan Mjällby som ny huvudtränare för vårt herrlag, säger Malin Rogström, tf ordförande i Gefle IF fotboll.
Johan kommer senast från två säsonger som huvudtränare i Västerås SK i division 1 efter att innan dess jobbat som assisterande tränare tillsammans med Neil Lennon för Celtic i högsta ligan i Skottland under 4 år. Johan Mjällby har också varit assisterande tränare i Bolton Wanderers under ett års tid. Som spelare gjorde Johan 49 landskamper i svenska landslaget: Han har som senior spelat 9 säsonger i AIK, 6 i Celtic och en i Levante.
- Vi är oerhört stolta och glada över att få in Johan Mjällby som huvudtränare i föreningen och vi ser det här som en ytterst viktig strategisk rekrytering, säger Malin Rogström. Johan har lång och bred erfarenhet av fotboll på högsta nivå och vi är övertygade om att han kommer att bidra till vår fortsatta utveckling med det driv och engagemang som han har som tränare.
Det är bara att gratulera alla GIFare till det nyförvärvet! Borde vara en bra anledning för många duktiga spelare att söka sig till Gävle.
Se länk nedan för exklusiv förhandsintervju med Johan Mjällby.
https://youtu.be/Q9uljOxlKoo