Hyundai Shell World Rally Team har dragit igång förberedelserna för rallysäsongen 2015, vilket blir den andra säsongen för ett av WRC:s nyaste tillskott. Just nu befinner man sig i Ardèche-regionen i Frankrike för intensive tester.
Stallets båda förare för 2015 Thierry Neuville och Dani Sordo har tagit Hyundai i20 WRC genom alla möjliga hastigheter och terränger och är förväntansfulla inför öppningstävlingen för nästa säsong den 22-25 januari i Monte Carlo – endast sju veckor bort.
Stallet fick handskas med ett skiftande väderläge under denna vecka när WRC-vinnaren Neuville testkörde under måndagen och tisdagen innan han lämnade över till stallkamraten Sordo för tester på onsdagen och torsdagen.
Den Hyundai i20 WRC som kommer att rulla över startlinjen i den första tävlingen för 2015 i Monte Carlo har genomgått en rejäl utveckling jämfört med den Hyundai i20 WRC som startade på samma plats tidigare i år. Det har därför varit en stor uppgift för stallet att kalibrera den i mångt och mycket nya bilen efter Monte Carlos väglag.
- Det har varit två bra och produktiva dagar i bilen den här veckan och vi har haft mycket att göra inför den kommande säsongen, säger Thierry Neuville. Jag har haft en bra känsla från bilen och vi har tagit oss framåt steg för steg och blir både snabbare och effektivare. Det är viktigt för oss att börja förberedelserna så tidigt som möjligt, för de första tävlingarna. Nu kommer vi fortsätta med vintertesterna så vi kan möta jul och nyår i den bästa formen.
- Säsongen 2014 kanske är över men arbetet stannar inte av för det, då förberedelserna för 2015 är i full fart, säger Dani Sordo. Thierry och jag haft två dagar var i Hyundai i20 WRC i Ardèche den här veckan och det har känts skönt att kunna fortsätta köra. Men december är en intensiv månad och nu lägger vi in högsta växeln för nästa säsong.
- Thierry och Dani har båda gjort en fantastisk säsong 2014, likaså hela vårt team, säger Michel Nandan, stallchef. Vi är väldigt nöjda då detta var vårt första år. Våra förare har den här veckan kört två dagar var på asfalt och det både ser och känns bra ut. Vårt nästa stopp är ett fyra dagar lång test i Sverige i mitten av december. Det kommer bli några riktigt intressanta testdagar då det svenska väglaget skiljer sig markant från övriga väglag i WRC.
Svenska rallyt pågår mellan 12-15 februari. Hyundai i Sverige kommer att närvara under eventet. Är du som journalist intresserad av att delta i eventet eller intervjua någon av förarna, kontakta Erik Lindham.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle.
- Det ska bli spännande hur Hyundai-teamet lyckas med den här satsningen, säger Christer Dahlbom, VD på Dahlboms Bil. Men Hyundai i20 är i grunden en väldigt potent bil, men förarna måste i alla fall göra en kanoninsats!
Mer information om Hyundai Motorsport (bilder, filmer etc) finns här:
http://motorsport.hyundai.com/en/main
Hyundai om rallyåret 2014: http://www.gestrikemagasinet.se/videos/view/hyundai-i20-wrc-2014

Hyundai Bilar AB, http://www.hyundai.se, bildades 1990. I Sverige har Hyundai idag 85 försäljningsställen och 111 serviceverkstäder landet runt.
Hyundai Motor Company startade sin verksamhet 1967 och är nu Koreas ledande biltillverkare med försäljning i 186 länder via 5 300 återförsäljare. 2013 såldes 4,7 miljoner Hyundaibilar världen över och Hyundai Motor Company är världens fjärde största biltillverkare. Hyundai har idag 12 bilfabriker; tre i Korea, tre i Kina, Indien, Turkiet, USA, Tjeckien, Ryssland och Brasilien.

Se även http://www.hyundai.se