När duktiga hockeyspelare i 15-22 års ålder jämför sin åkförmåga med olika tester på is och off-ice är det vanligt att den som åker fortast framåt också presterar bra i andra skridskotester.

Den skridskoåkare som utanför isen utvecklar mycket kraft mot underlaget genom att springa fort på korta distanser eller hoppa högt eller långt i explosiva singelhopp eller korta hoppserier presterar även bra på is när det gäller att åka fort.

Det ger tränare och spelare en möjlighet att förbättra åkningen under barmarksträningen genom att lägga till övningar som utvecklar och mäter vertikala och horisontella.

Tester för olika typer av hopp bör ingå i det testbatteri som laget använder för att försäkra sej om att spelarna utvecklar skridskoåkningen även under barmarkspreioden.

National Strength and Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se