Gefle IF bjöd in sina samarbetspartners för att redovisa den gångna säsongen. Frukostmötet ägde rum hos Kontorscenter på Andra Magasinsgatan med ett 30-tal gäster kom.
Pär Lagerström, klubbdirektör, hälsade välkommen och presenterade ett nyförvärv till kansliet, Malin Markström.
– Malin har varit med och utvecklat Hammarby till en modern förening och vi räknar med att få stor nytta av hennes erfarenhet, sa Pär Lagerström. Hon har varit om en jätteresa med Hammarby, från en superettanklubb med bristande organisation till ett etablerat allsvenskt lag med modern organisation.
Malin Markström ska inte bara vara som marknadskoordinator utan också jobba med utveckling och nya idéer. Malin spelar själv fotboll och är gift med Tim Markström, målvakt i Sandvikens IF och tidigare i Hammarby.
– När Pär hörde av sig tänkte jag, ”ska man göra en sån resa igen”, men det kom jag snabbt över, sa Malin Markström. Det är ju ett spännande uppdrag jag fått!
2017
– Den här säsongen var den värsta berg- och dalbanan jag varit med om, sa Pär Lagerström. Tack vare att både supportrar och samarbetspartners ställde upp på Swishkampanjen så klarade vi även av den ekonomiska situationen.
Marcus Bengtsson, assisterande tränare i Gefle IF, summerade sedan året som gått ur den sportsliga aspekten. Året har också präglats av andra mindre trevliga saker, bland annat en misshandelsdom mot en av spelarna.
- Poya Asbaghi kom in som ny tränare med både bra idéer och energi, sa Marcus Bengtsson. Han visade sig vara en väldigt skicklig fotbollstränare, bättre än vi förväntat oss.
GIF har tidigare varit underdog men i Superettan ställdes de inför en ny situation, men i höst har de tagit för sig och visat mer pondus.
– De nya spelarna som kom in innebar också att träningarna blev bättre, sa Marcus Bengtsson. På träningarna spelar man två lag och med de nya spelarna blev det mer matchliknande spel.
Flera av de nya spelarna kunde värva tack vare Poya Asbaghis kontakter.
– Tidigare kunde vi bara hota med Piotr Johansson på högerkanten, men när vi fick in Anton Kralj från Malmö FF så fick också ett starkt hot på vänsterkanten, sa Marcus Bengtsson.
Marcus var också väldigt nöjd med två av veteranerna som gav 100 procent på både träning och matcher, Jens Portin och Jonas Lantto.
– Jens och Jonas klev fram när det behövdes som bäst, trots att de samtidigt fick lära sig vårt nya spelsystem, sa Marcus Bengtsson. Jens dessutom som centerback i stället för ytterback, starkt jobbat.
Det har trots allt varit en del positiva saker 2017:
• herrlaget var på hösten ett av de bästa i Superettan
• Damlaget vann division 2
• De unga spelarna har visat framfötterna
• GIF har fått flera stipendier av både Svenska Fotbollförbundet och Svenska Kyrkan, bland annat för det sociala engagemanget och arbetet i samhället
• flera spelare har redan förlängt sina kontrakt, bland annat lagkaptenen Jonas Lantto
– Att Poya värvades till ett storlag som IFK Göteborg ger en tydlig och bra signal till fotbollssverige, sa Marcus Bengtsson. Man kan inte tvinga nån att vara kvar och dessutom fick vi bra betalt.
Till och med bättre än de 300,000 kr, som nämnts i media. Men GIF har förbundit sig i avtalet att inte avslöja summan. Men det var i slutänden ändå spelarna som gjorde jobbet på plan och det ska alla ha beröm för!
– Vi har en ny tränare på gång men kan inte avslöja några namn än, sa Pär Lagerström.
GIF visade också att man varit väldigt innovativa när det gäller att utveckla samarbetet med sponsorerna. Bilmetro har haft en landsomfattande kampanj där man skänkt 1,000 kronor till sponsrade klubbar för varje bil som köpts av klubbmedlemmar.
– Bilmetro sålde vi 40 bilar till klubbmedlemmar, sa Magnus Lindmark, försäljningschef på Bilmetro. Det var till och med en AIK-medlem som ville att pengarna från hans bilköp skulle gå till GIF.
Hemsö Fastigheter, som äger och förvaltar samhällsfastigheter i Sverige, Tyskland och Finland för att skapa de bästa förutsättningar för lärande, vård, äldreboende och rättsväsende, samarbetade under året med GIF.
– VI ordnade så att de boende på Selggrenska fick möjlighet att gå på en fotbollsmatch, vilket var väldigt uppskattat, sa Stefan Karlsson, förvaltare på Hemsö Fastigheter i Gävle. En av spelarna, Anton Lans, besökte också dem som inte hade möjlighet att gå på fotboll.
Kontorscenter
– Det är väldigt trevligt att ha er här, sa Nils-Olof Franklin, grundare och styrelseordförande i Kontorscenter. Vi har ett bra samarbete med GIF, som är en liten förening men med ett stort hjärta.
På Kontorscenter identifierar man sig med GIF och den effektivitet de visar genom att kunna spela elitfotboll trots en begränsad budget.
– Jag har ju blivit ”invallad” i GIF tack vare vårt samarbete, trots att jag kommer från Hudiksvall och spelade fotboll där när jag var junior, berättade Jonas Dahlström, VD på Kontorscenter.
Kontorscenter startade 1985 med kontorsmaskiner. Sedan Facits uttåg ur branschen har fokus varit på Canon, har väldigt innovativa produkter med hög kvalitet.
– Företaget har utvecklats till ett fullserviceföretag som kan erbjuda komplett inredning inklusive möbler, kontorsmaskiner och service, sa Jonas Dahlström. Vi erbjuder också finansieringslösningar.
Kontorscenter har växt med sina kunder och har även leveranser utanför regionen i både Norden och i Europa. Man har också många kunder inom den offentliga sektorn, skolor, vårdinrättningar mm.
– Vi satsar på långsiktiga relationer med våra kunder och det gör vi tack vare att vi är en socialt kompetent organisation, sa Jonas Dahlström.
Kontorscenter finns i Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn och Gävle. Kontorscenter har tre ben att stå på:
• inredning, som svarar för 50 procent av omsättningen
• kontorsmaskiner och service
• IT med IT-stöd, drift och infrastruktur, anpassade IT-lösningar mm
På Kontorscenter arbetar man också för att utveckla nya tjänster för sina kunder, till exempel affärsutveckling.
– Vi arbetar också med trådlöst bredband, som erbjuder mycket smidigare lösningar som innebär att man inte behöver gräva så mycket, sa Jonas Dahlström. Det innebär också att det blir mycket enklare att ansluta sig och man slipper få tomten söndergrävd.
Ett fullmatat frukostmöte med en mängd intressant information!