Hur ser din karriär ut i korthet?
– Jag flyttade från Gävle 1984 men har behållit kontakten med vänner och Gefle IF under alla år. Pluggade i Uppsala 1984-88 till civilekonom med inrikting mot nationalekonomi och statistik. Efter studierna har jag arbetat i finansbranschen, både i Stockholm och London. Började på Riksbanken och förvaltade valutareserven, sedan har jag varit i London två svängar, senast 1997-2001. Sedan 2001 har jag varit portföljförvaltare och delägare i en fond som heter Nektar inom Brummer & Partner gruppen.

Vad är dina personliga styrkor och egenskaper?
– Svårt att bedöma sig själv men några av mina styrkor är att jag sällan ger upp. Det kanske snarare är en egenskap. Jag är analytisk lagd, har enkelt för matematik och kan se och bedöma helheten ganska väl. Vidare är jag bra på att skapa bra miljö i de organisationer jag varit i. Finansbranschen är en extremt egoistisk bransch men jag har lyckats skapa lagkänsla på de arbetsplatser jag varit, både som formell men kanske framförallt som informell ledare.

Hur kommer det sig att du fick och tog det här uppdraget?
– Jag har haft en relation till Gefle IF sedan barnsben då jag har spelat fotboll, friidrottat, varit ledare, gått på ungdomsgården, arbetat på ungdomsgården och ”levt” Gefle IF under väldigt många år. De senaste 6-7 åren har jag varit involverad i klubben i både sociala och sportsliga projekt och känner därmed klubben och dess ledning väldigt väl.

Hur har starten varit?
– Det är väl inget som överraskat mig direkt så här inledningsvis. Jag visste att det var knappa resurser men visst blir jag imponerad hur de sköter klubben med väldigt små medel och få händer. Det kommer bli en av mina och föreningens stora utmaningar att försöka få upp omsättningen de närmaste åren. Vi har nu en arena som är väldigt fin, dock behöver några småjusteringar göras innan vi med full kraft kan göra bra evenemang runt matcherna.

Vad är de andra utmaningarna?
– En annan av de stora utmaningarna framöver är just runt ”matchen”. Hur kommer ett evenemang se ut om fem år? Vad behövs för att göra ett bra evenemang? Vi kommer behöva erbjuda något mer än en fotbollsmatch för att locka publik i framtiden, men hur ska det se ut? Dessa och liknande frågor blir den stora utmaningen tillsammans med att få upp omsättningen. En tredje uppgift som jag ser det är att få till Sörby IP på ett bra sätt. Vi har inte de ekonomiska resurserna att investera i anläggningen, däremot ställer vi upp med 160-170 ledare för att ta hand om 1000 ungdomar. En tredjedel är flickor och en tredjedel har utländsk bakgrund. Lyckas vi med Sörby IP projektet kommer det vara ett underbart ställe för ungdomar att mötas, spela fotboll på och träffas och lära sig om livet under Gefle IF´s ledarskap. En enkel räkneövning visar att våra 160 ledare som arbetar fem timmar i veckan motsvarar 20 heltidsarbetande som tar hand om ungdomar. Det motsvarar 4-5 ungdomsgårdar.

Vad är din vision?
– Utmaningar och visioner går hand i hand. Jag hoppas vi klarar av att lyfta omsättningen och att vi fortsätter vara ett etablerat lag i Allsvenskan samt att vi kan tillföra damfotbollen mer resurser. Gästrikland borde ha damlag högre upp i seriesystemet givet hur bra vi generellt sett är på lagidrott i distriktet. Inom damfotbollen har Gefle IF möjlighet att fylla den luckan. En annan utmaning är att försöka få till Sörby IP enligt de visioner vi har, då skulle jag  blir riktigt nöjd OCH stolt.

Några nyheter du kan berätta om i övrigt?
– Det är väl inga större överraskningar på gång, tyvärr ska ju Eva (von Schéele-Frid) sluta men rekryteringsprocessen är redan igång. Vidare håller vi på med att sätta en ny stabilare organisation men det arbetet är ännu inte heller färdigt.

Var tror du Gefle IF befinner sig i framtiden?
– Om 10 år har vi elitlag inom både dam- och herrfotbollen, Sörby IP finns till och är ett område för ungdomar, ledare och föräldrar att vara på och uppfostra varandra med fotbollen som gemensam nämnare. Att hela tiden vara med och utveckla en förening mot tydliga mål är oerhört inspirerande, samtidigt går det inte alltid i en rät linje. Vissa år går trögare än andra. Dessutom kommer visioner och målsättning förändras över tiden. Gefle IF har en historia som få idrottsklubbar i Sverige - och den ska vi i Gävle vara väldigt stolta över.

Stort tack och lycka till!

För mer information:
http://www.gefleiffotboll.se

Tips om förvaltning:
https://brummer.se/sv/Vara-fonder/Nektar/Forvaltning