Söders Källa har därför bjudit in Annica Dahlin, samtalsterapeut, yogalärare och coach, att hålla ett föredrag kring temat. Den 11 november klockan 18.30 talar hon om ”Ditt inre centrum – din källa till kreativitet, vilja & glädje”. Annica har tidigare arbetat som samtalsterapeut och familjebehandlare på Gävle kommuns Socialförvaltning, men, för 5 år sedan valde hon att satsa helt på sitt eget företagande för att vidareutveckla sina utbildningar, bland annat Psykosyntes. Där arbetar hon med samtalsterapi, handledning och yoga för både företag och privatpersoner. Hon har också arbetat med det egna varumärket ”Soil & Soul” där hon formger ekologiska yoga och ”må-bra-produkter”.
- Kvalitet är viktigt i allt jag gör, säger Annica. Jag vill bidra med hälsa och glädje inifrån och ut.
- Jag vill göra välmående och yoga mer lättillgängligt och när jag jobbar med företag kan det antingen vara chefen eller de anställda som känner behov av att utvecklas i sina yrkesroller, fortsäter Annica. Det handlar om att ge support, sortera och prioritera och hur man som chef kan använda hela min personlighet för att bli en så bra som möjligt i rollen som chef.
Människor behöver ofta hjälp att sätta mål som både inspirerar och utmanar. Hur man hittar sitt inre ledarskap och börja lyssna till sin inre röst. Kanske behöver vi titta närmare på hur det fungerar på företaget eller i personalgruppen och sedan analysera vad som behöver förbättras. Vad är det som hindrar flödet i verksamheten, kan man lufta de problem som uppstår på rätt sätt, hur hanterar man feedback från personalen eller kanske man behöver hjälp för att hantera svåra situationer om det uppstår en konflikt?
– Det är ingen skillnad för privatpersoner, som kanske behöver bli bättre på att hantera stress, att hitta meningen med livet eller hjälp för att kunna gå vidare efter ett trauma, säger Annica. Många kommer till mig när de checkat av det mesta på sin lista och man har allt man kunnat drömma och ändå känns det tomt.
Målet är att hitta en djupare tillfredställelse och mening i tillvaron, att frigöra sin potential och drivkraft eller att komma i kontakt med sitt inre lugn. Man kanske också behöver en puff för att förstå vad man själv vill i stället för att göra det andra vill, att hitta sig själv!
– Vi människor har ju olika personligheter, en kontrollmänniska kanske behöver minska på kontrollen och låta personalen eller partnern få ta mer ansvar, säger Annica Dahlin. Men det kan också vara tvärt om, att man kanske behöver strama åt och bli lite mer kontrollerande om det är för lössläppt!
Man kan också ha stor nytta av att lära sig bli mer flexibel när det gäller sin egen person, beroende på vilken personlighetstyp det är man möter!
Föredraget rekommenderas för alla som känner att de vill utvecklas genom att bli bättre på att utnyttja sin egen kapacitet eller att hitta mer lugn, glädje & kreativitet både privat och på jobbet!