Hos både kvinnor och män som tränar för att bli starkare, snabbare och uthålligare är det viktigt att upprätthålla en positiv hormonell miljö som är uppbyggande för kroppen.

Stress i form av träning är nedbrytande och det gäller därför att hitta träningsmetoder som bygger upp mer än de bryter ned.

För mycket konditionsträning utgör en stor stress på kroppen med en frisättning av nedbrytande kroppseget hormon som kortisol som kan hindra muskeltillväxt och ge upphov till inflammationer och smärta i kroppens leder och muskler.

Högintensiva intervaller som tränas under kortare tid och med en intensitet nära max utgör också en stor stress på kroppen men frigör även kroppsegna uppbyggande hormoner.

På samma sätt frisätter tung styrketräning som varar under en kort och högintensiv period kroppsegna hormoner som skapar en positiv kvot mellan uppbyggande och nedbrytande processer i kroppen.

Den som vill träna i en positiv och uppbyggande hormonell miljö där kroppen utvecklas och tar åt sej av träning ska höja både intensiteten och motståndet rejält eftersom träning på en medelintensiv men jobbig nivå inte inte triggar kroppen att frisätta uppbyggande hormoner i tillräcklig utsträckning.


All Sport & Idrott


Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015.

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön. Utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet. Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se