- Det känns förstås väldigt bra att vi har gjort klart med Elias Fälth, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Han är en spelskicklig back som med sin erfarenhet blir en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge.

Elias Fälth (176/79) är född 1981 i Nacka. Han startade sin hockeykarriär i Huddinge IK, och gjorde totalt tio säsonger i Allsvenskan innan han säsongen 2010/2011 tog steget upp till SHL där han spelat sedan dess. Säsongen 2010/2011 kom han till Luleå HF där han blev kvar i två säsonger. Därefter blev det två säsonger i HV71 innan han kom till Frölunda HC säsongen 2014/2015. Under den senaste säsongen i Frölunda har Elias Fälth gjort 8 poäng (2+6) i SHL och 5 poäng (2+3) i slutspelet. Han har vid ett flertal tillfällen under sin hockeykarriär spelat med landslaget och har en VM-guldmedalj från säsongen 2012/2013.

Den här säsongen blev han med Frölunda både svensk mästare och mästare i Champions Hockey League.
Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund känner Elias sedan tidigare eftersom han var assisterande tränare i Luleå när Elias Fälth spelade där. - Det blir roligt att jobba med Elias igen, och han kommer att passa väl in i det sätt vi ska spela, säger Thomas Berglund. Han är en spelskicklig back som har goda ledaregenskaper. Han är bra i power play, men även bra i defensiven. Han har dessutom samlat på sig en hel del rutin så han kommer att vara värdefull för oss i vinter.

- Det känns jättekul att komma till Brynäs IF, och få bli en del av en anrik förening med goda traditioner, säger Elias Fälth. Jag tycker om att spela den hockey som Bulan vill spela, och som spelare passar den mig dessutom väldigt bra.

För ytterligare information, kontakta Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF, på tel. 073-633 33 47