Söders Källa har engagerat Katarina Angermund för att hålla föredrag den 28 oktober klockan 18 för att ge tips för den som känner igen sig i beskrivningen men också deras anhöriga och vänner. Katarina är Socionom och Leg. Psykoterapeut med KBT-inriktning (Kognitivt Beteende Terapi). Hon arbetar också som kurator på Länsenheten för ätstörningar med behandling för personer med ätstörningar.
- Det är ofta unga tjejer med höga krav på sig själv som är missnöjda med sin kropp och sitt utseende vilket leder till dåligt självförtroende, säger Katarina Angermund. Hela ens identitet blir beroende av att man ska ha en perfekt kropp och utseende och det gör att man känner sig värdelös och inte vet vem man egentligen är.
Händelser som har stark påverkan på ens känslor kan utlösa sådana här reaktioner, exempelvis en separation eller att bästa kompisen slutar i klassen eller flyttar eller att någon kommer med en klumpig anmärkning om ens utseende, att man är för tjock, för kort, för stor mage, utstående öron osv.
– Den som är missnöjd med den egna kroppen och utseendet lägger ofta alldeles för mycket kraft och energi på det, säger Katarina Angermund. Det handlar om att man överdriver sina mål och sen får sämre livskvalitet för att man lägger fokus på saker som ofta bara är en fix idé i stället för att fokusera på saker vi är bra på.
För att komma tillrätta med problemet behövs också stöttning av familj och kompisar. Katarina Angermund har många års erfarenhet av att hjälpa människor att ändra livsstil och även att hjälpa dem som drabbas av ätstörningar
- Det ger absolut bättre självförtroende att älska sig själv som den man är, säger Katarina Angermund.
- Den som känner igen sig själv, eller en nära släkting, i den här beskrivningen måste komma till oss på Söders Källa den 28 oktober, säger Anette Svedinger, vd på Söders Källa. Inträdet är bara 150 kronor men föreläsningen kan vara början till ett nytt liv!
Mer info: http:soderskalla.se