Istället för att vila en hel sommar kan det vara klokt att vila helt från träning och tävling en vecka i månaden utan att tekniken eller fysiken försämras.

När sommaren är över går landets bäst tränade spelare och mest tränade lag på is med testvärden i topp efter sommarträningen.

https://www.sportbibeln.se/hockey/avslojat-stenharda-fyskraven-som-man-maste-klara-av-for-att-fa-spela-i-mastarlaget-frolunda/

Samtidigt kommer många yngre spelare tillbaka till hockeyn efter sommarlovet och börjar försäsongen med att springa ett Cooper test med en sluttid som är en minut sämre än i början på sommaren.

https://www.sportidrott.se/articles/view/ett-cooper-test-visar-om-sommartraningen-fungerat

Ett sommarlov utan träning räcker för att test och träningsresultaten ska försämras för en ung eller otränad spelare.

Vältränade spelare som nått elitnivå kan enligt forskningen kosta på sig längre viloperioder utan att resultaten för kondition, maxstyrka och spänst påverkas i någon negativ riktning av ett längre träningsuppehåll.

Tekniken och hockeykunnandet hos en ung spelare finns inprogrammerat och tycks stanna kvar under mycket lång tid utan hockeyträning medans konditionen hos en ung eller mindre tränad spelare försämras redan efter några veckors uppehåll från träningen.

Det gör att hockey kan spelas som vanligt efter sommarlovet men att den fysiska förmågan är sämre efter sommarledigheten

Forskning visar att hoppstyrkan som är viktig för att utveckla skridskoåkningen hos spelare i tonåren försämras redan efter två veckors träningsuppehåll hos unga spelare.

Vuxna elitspelare som spelar och tränar på en högre nivå tappar hoppstyrka först efter 8 veckor utan hoppträning.

Sprintsnabbhet på 15-30 meter som också går att omsätta till skridskoåkning och prestationer på isen avtar efter 4-8 veckors uppehåll från sprinträning.

På samma sätt försvinner nyvunnen styrka när unga och otränade spelare tar det lugnt och inte tränar någon styrketräning alls under sommarlovet.

Unga och otränade spelare klarar tekniskt av att spela hockey på sin egen nivå efter ett sommarlov utan träning medan den fysiska delen av spelet påverkas negativt redan efter 2-4 veckors träningsuppehåll.

-Hur har ditt lag gjort under sommaren. Tog ni semester eller var ni kloka nog att träna styrka och kondition under sommarlovet.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

http://www.footballscience.net/special-topics/detraining/