Hockeyspelare i alla åldrar använder Webcoach Sport under barmarksperioden och matchar sina egna träningsresultat mot den kravprofil som gäller för åldersgrupperna 16-20 år som Svenska Ishockeyförbundet eller den egna klubben tagit fram.

För några spelare som provat lyckan på lite högre nivå i en elitklubb under säsongen som varit är det slutspelat och man söker sig därför till ett nytt lag som spelar hockey på en annan nivå.

I 16 års ålder är det centrala nervsystemet väl utvecklat och träningsbarheten för samtliga fysiska färdigheter som rörlighet, styrka, explosiv kraft och kondition är fullt träningsbara och om bara några år ska tonårsspelaren vara fullt utvecklad för att kunna spela seniorhockey i en högre division.

Flera spelare i 16 års ålder som ansluter sig till Webcoach Sport inför den kommande sommarträning har inga aktuella test- och träningsresultat från den gångna säsongen att visa upp trots att man tränat och spelat i någon av landets elitlag.

Det finns inga individuella utvecklingsplaner, krav eller målbilder från tränaren och föreningen för fortsatt utveckling att tillgå när spelaren ska börja träna inför sommaren för att utvecklas mer inför nästa säsong.

Med hjälp av utbildningsplaner och individuella mål är det annars lätt att individanpassa sommarträningen och resultatstyra fysträningen oavsett ålder och utvecklingsnivå.

Utan utvecklingsplan, feedback och aktuella testresultat tillsammans med ett lågt förtroende från tränaren och lite istid från den avslutade säsongen är det frågan om aktuella storklubbar bedriver någon utveckling av sina unga spelare eller om fokus hamnat på kortsiktiga vinster under året som gått.

De klubbar som av tradition dammsuger distrikten och inte har förmågan att ta fram några egna produkter behöver se över sitt talang- och utvecklingsprogram och börja utveckla egna och andras talanger efter bästa förmåga med hjälp av tester och anpassad träning för att varje individ ska få chansen att nå sin fulla potential och tillåtas blomma ut som hockeyspelare efter ungdomsåren.

Hur går det till i ditt lag. Har alla spelarna fått en individuell utvecklingsplan med en tydlig träningsinstruktion för att kunna utvecklas från duktig ungdom mot junior elit under sommaren?

WEBCOACH HOCKEY
http://webcoach.se/pages/view/hockey

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se