Det är viktigt att träningen anpassas efter spelarnas fysiska status så att unga och relativt otränade spelare hinner med att återhämta sig inför varje nytt träningspass. Det kan ta upp till 3-4 dagar att återhämta sig efter en timmes hård träning.

Det gör att det bara finns plats för 1-2 pass hårdträning i veckan och att träning och vila måste planeras noga för att spelare som fått i uppgift att bli större, starkare, snabbare och mer explosiva under sommaren ska klara av att nå sina mål och utvecklas med hjälp av anpassad sommarträning.

Byt ut stenhård träning med hög träningsvolym och träningsprogram som bara gör spelarna trötta mot träning som med vetenskapligt stöd fungerar för att utveckla unga eller relativt otränade spelares styrka, snabbhet, spänst och uthållighet under sommaren.

Är sommarträningen för ditt lag anpassad så att spelarna hinner med att återhämta sig mellan varje nytt träningspass?

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

All Sport & Idrott

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se