Vältränade och målmedvetna hockeyspelare på elitnivå underhåller och utvecklar sina träningsresultat för muskelstyrka och uthållighet under grundserien.

När det drar ihop sig till streckstrider, slutspel och finaler gäller det att vara i god form match efter match. Med tätt mellan matcherna är det de mest och bäst tränade spelarna och lagen som återhämtar sig snabbast inför nästa spelomgång.

Ett sätt att mäta effekten av träning och återhämtning inom modern idrottsforskning är att hålla koll på hormonnivåerna. Med rätt träning under tävlingssäsongen går det att att höja nivåerna för det kroppsegna uppbyggande hormonet testosteron.

Kroppseget testosteron har en positiv inverkan som är skadeförebyggande på skelett och muskulatur och inverkar på både muskelstyrkan och uthålligheten hos kvinnor och män som idrottar.

Genom olika tester går det i kontrollerade studier att slå fast vilken typ av träning som har en bevisad positiv hormonell effekt på kroppen.

Tränare och spelare som tränar för att hålla matchformen fortsatt hög efter juluppehållet kan med stöd av forskningen träna de stora muskelgrupperna med basövningar som bänkpress, knäböj, marklyft och olympiska lyft med vikter som motsvarar en belastning på minst 85 procent av 1RM max.

Basövningar som knäböj med en tyngre belastning har en bättre effekt på den positiva hormonella miljön än benspark och andra isolerade benövningar.

Den bevisade effekten är god även när belastningen ligger en bit under max vilket underlättar träningen under tuffare tävlingsperioder.

Med enstaka lyft på en belastning på minst 85 procent av 1RM max går det för redan vältränade spelare att skapa en positiv uppbyggande hormonell miljö som förebygger skador och förbättrar prestationsförmågan under säsongen.

Genom att höja tempot och förkorta vilan efter enstaka tunga lyft från 3 minuter till 1 minut går det också att få bevisad effekt på på nivåerna av kroppseget testosteron.

En bra fystränare anpassar träningen för varje spelare i laget och ser till att balansen mellan träning och återhämtning är optimal.

När det gäller att förbättra den hormonella miljön i kroppen kan spelare som vill hålla matchformen fortsatt hög efter jul använda basövningar, tunga vikter, lite mindre vila och något fler repetitioner för att toppa formen.

STACK
http://www.stack.com/a/increase-testosterone-naturally-with-these-4-training-methods?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_campaign=Promo


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se