Flera olika studier har fokuserat på att utveckla skridskoåkningen med hjälp av tester och träning off-ice men få undersökningar har kopplat spelarnas testresultat från barmarksperioden till prestationer på is under tävlingssäsongen.

Tränare på Amerikanska College Hockey NCAA högsta division poängbedömde spelarnas individuella prestationer under säsongens alla matcher med hjälp av spelarnas plus och minusstatistik.

Under barmarksträningen testades samtliga spelare uthållighet på löpband och utförde tester för benstyrka, bänkpress, armhävningar, chins tillsammans med
kort sprint på och vid sidan av isen.

Lagets 24 spelare rankades efter sina testresultat i fyra grupper. De 6 bästa och de 6 sämsta och jämfördes med antalet plus och minus under match som senare delades ut under säsongen.

Duktiga hockeyspelare med bra resultat i benstyrka, bänkpress, sprintsnabbhet och chins fick flest plus i den interna plus-minusligan på matcherna under en säsong.

Tränare kan genom enkel utvärdering av plus och minusstatistiken under säsong koppla prestationen på is till uppmätta testresultat från barmarksträningen.

Hockeylag som försöker förbättra spelarnas och lagets prestationer off-ice och omsätta det till spelet på isen kan med hjälp av studien testa och träna benböj, bänkpress, chins och sprintövningar för få mätbara resultat.


Testning, uppföljning och utvärdering av hockeyspelare är en nödvändighet under under hela året. Använder ni tester och kopplar mätbara testresultat off-ice till prestationen på is i ditt lag?


National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e318217650a