Hans Eklund har gjort enorm succé i Falkenberg under årets säsong. I fjol tvingades laget kvala sig kvar i Superettan, men under 2013 slåss laget i toppen. Med tre omgångar kvar att spela toppar Falkenberg tabellen och är mot alla odds på väg att ta klivet upp i allsvenskan i fotboll. En av huvudingredienserna i succén stavas Hans ”Hasse” Eklund. Den forne Helsingborgsanfallaren tog över klubben i vintras och har med små medel förvandlat bottenlaget till en allsvensk kandidat. Det är förstås anmärkningsvärt, att utan några nämnvärda värvningar, göra sådan enorm succé. Dessvärre för Falkenbergs del verkar även flera andra klubbar sett storheten och kapaciteten hos Eklund.

Enligt uppgifter kommer han till säsongen ta över Kalmar FF. Det är redan klart att Nanne Bergstrand lämnar Smålandsklubben efter lång och trogen tjänst. Bergstrand har en historisk plats i klubben då han förde laget till det första och hittills enda SM-guldet under 2008. Samma år vann laget även svenska cupen. Nu är hans era över och Bergstrand lämnar ett nytt lagbygge. Kalmar har överraskat stort under årets säsong och befinner sig just nu på en femteplats, strax bakom Helsingborg och AIK. Nu kommer han, enligt tidningen Östran, ersättas av Hans Eklund. Succétränaren har själv uttalat sig och berättar att han har en klausul i kontraktet med Falkenberg som gör det möjligt att flytta till en klubb i en högre serie.

"Kalmar FF har förhört sig om min situation och jag har pratat med dem. Jag är under kontrakt med Falkenberg men har möjlighet att bryta det för en klubb i en högre serie", säger Eklund till Östran.

Övergången har inte offentliggjort, men enligt flera initierade källor återstår det bara detaljer innan Eklund presenteras som Kalmar FF:s nye tränare.

http://www.bet365.com/news/sv/betting/
http://www.bet365.com/news/sv/betting/fotboll/allsvenskan/

Text: Lars Henriksson