Att komma igång är enkelt. Du kan antingen gå med i klubb för att lära dig spelet, eller så tar du med en vän eller flera till en bana ni hyr.

Antingen spelar ni singel, alltså du mot en vän, eller så kör ni dubbel, alltså två mot två. Badminton är även en billig sport att utöva, då du inte behöver ha en massa utrustning. Det du behöver en racket, en boll och ett par bra skor. Sedan går det så klart satsa på badmintonklädser och andra tillbehör om du vill.

Enkelt att lära dig spela

Badminton är rätt så lätt att lära dig. Spelet går ut på att du slår bollen över nätet, helst så att inte din motståndare kan slå tillbaka den. En match i badminton spelas tills att en spelare vinner två set. Ett set har vunnits då du når 21 poäng och ska vinnas med två bollar eller mer.

För att vinna bollen och få poäng så ska du slå bollen över nät utan att motståndaren lyckas slå tillbaka den. Du får även poäng om motståndaren slår bollen utanför spelplanen. Bollen kan slås på olika sätt, med smashar, lobbar, högt, lågt, forehand, backhand och så vidare. I badminton så finns det två sorters bollar som man kan använda.

Det finns de som är i plast samt de som har riktiga fjädrar. Fördelen med fjäderbollar är att de har en bättre precision. De används oftast i professionella sammanhang och i tävlingar. Är det bara motion och för kul, så fungerar det minst lika bra att använda dig av plastbolen.